Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülke turizminin canlandırılması adına Türkiye başta olmak üzere, İngiltere, Almanya, İran ve Azerbaycan’da ciddi ve etkili imaj reklam, tanıtım ve pazarlama yapılacağını açıkladı.

Ataoğlu, Türkiye’de yaşayanların sadece yüzde 8.05’inin KKTC’ye geldiğini, hedeflerinin bu sayıyı yükseltmek olduğunu söyleyerek, seçilen 10 ilde etkili bir tanıtma ve pazarlama ağı kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tamamlanmış ve orta ve uzun vadede planlanan icraatlarla ilgili bugün bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Bakanlık yetkilileri ve turizm sektörü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel konuşma yaptı.

ATAOĞLU: “KUZEY KIBRIS TURİZM ÖRGÜTÜ KURULACAK… 8 MİLYON TL’LİK TEŞVİK ÖDENMEYE BAŞLANDI”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuşmasına üç aylık görev sürecinde tamamlanmış icraatları anlatarak başladı.

Ataoğlu, tur operatörü ve acentelere, yaklaşık 8 milyon TL olan teşvik hak edişlerinin ödenmeye başlandığını ve teşvik protokolünün iki yıl uzatıldığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turizm Örgütü ve Mali Yasası esasları üzerinde anlaşmaya varıldığını söyleyen Ataoğlu, örgüt yapısının hukuksal boyutunun incelenmek üzere ilgili dairelere gönderildiğini ifade etti. Ataoğlu, “Gelinen aşama devrim niteliğinde önem arz etmektedir” dedi.

“MÜZELER HAFTA SONLARI AÇIK OLACAK”

Müze ve ören yerlerinin hafta sonu ve tatil günleri de açık olmasını sağlamak adına çalışma yaptıklarını dile getiren Ataoğlu, ek hizmet alımıyla 26 yeni rehber istihdamı yapıldığını haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında müze ve ören yerlerinin hafta sonu ve tatil günleri de açık olacağını belirtti.

“HER BÖLGEYE BİR MÜZE”

Yeni müze ve ören yeri açmayı hedeflediklerini söyleyen Ataoğlu, her bölgeye bir müze açma amacıyla çalışma yaptıklarını kaydetti.

Üniversite öğrencileri ve askeri personelin, ülkeyi daha yakından tanıması, müze ve ören yerlerini gezerek bilgi edinmesi amacıyla da çalışma yaptıklarını anlatan Ataoğlu, en başarılı askerlerin ailelerinin de KKTC’de misafir edilerek tanıtım yapılacağını belirtti.

Kumarcılar Hanı’nın restorasyonunun tamamlandığını, handaki mekanların kiralanması aşamasına gelindiğini söyleyen Ataoğlu, yarım kalmış beş yıldızlı turistik tesislerin yeniden hayat bulmasına yönelik verilen tadil ve renovasyon katkılarına yıldızlı oteller ve diğerlerinin de dahil edildiğini kaydetti.

1468925661.jpg

“YANGIN HELİKOPTERİ KONUŞLANDIRILACAK”

Ataoğlu, olası yangın tehlikelerine karşı acil müdahale amaçlı araç takviyesi ve helikopter konuşlandırılması ile ilgili TC ile mutabakata varıldığını hatırlattı.

BOĞAZ PİKNİK ALANI İÇİN PROJE

Boğaz Piknik Alanı’na yatırım yapılacağını dile getiren Ataoğlu, buna ilişkin Pepsi Cola Şirketi ile anlaşma yapıldığını, alana yürüme parkuru, şelale, tesisler, ışıklandırma içeren bir proje hazırlandığını, yatırımın kısa sürede başlayacağını vurguladı.

ORTA VE UZUN VADEDE PLANLANAN İCRAATLAR

Ataoğlu, basın toplantısında orta ve uzun vadeli icraatlarla ilgili de bilgi verdi.

Türkiye, İngiltere, Almanya, İran ve Azerbaycan’a yönelik tanıtım faaliyetleri yapılacağını söyleyen Ataoğlu, bugüne kadar Türkiye nüfusunun yüzde 8.05’inin KKTC’yi ziyaret ettiğini, bu rakamı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ataoğlu, Türkiye’nin 10 ilinde tanıtım yapılacağını, bu illerden KKTC’ye direkt uçuş olmayanlara direkt uçuş başlatılacağını ifade etti.

Ataoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a katkı ve destekleri için teşekkür etti.

1468925663.jpg

ESENYEL: “DOĞRU İMAJLA TANITIM YAPILACAK”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de, KKTC’nin Türkiye, İngiltere, Almanya’da pazarlanması için KKTC destinasyon algısının değiştirilmesi hedefiyle çalışacaklarını, doğru imajla tanıtım yapılacağını söyledi.

Akdeniz, Güzelyurt, Gaziveren, Lefke havzalarının yatırım için teşviklendirileceğini dile getiren Esenyel, alternatif turizm konusunda pilot çalışmaya girileceğini kaydetti.

Bafra bölgesindeki yatırımların sonlandırılması adına çalışma yapılacağını belirten Esenyel, “Beş yıl içinde 30 bin yatak, 3 milyon turist, 3 milyar dolar gelir ve sonraki beş yıllık stratejik gelişim planında ise 40 bin yatak kapasitesi, 4 milyon turist ve 4 milyar gelir hedefliyoruz” diye konuştu.