Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yakın bir zamanda Lefkoşa’nın kültür turizminde çok önemli bir alternatif turizm ürünü olacağı inancını belirtti.

Bakan Ataoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul ederek görüştü.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Başkent Lefkoşa’nın daha çağdaş bir çevreye ve turizm potansiyeli anlamında daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına kurumlararası işbirliğini geliştirecek bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Lefkoşa’daki biriken çevre sorunları ve kanalizasyon hatları konusunda detaylar üzerinde durulurken, yakın bir zamanda turizm anlamında Lefkoşa kentinin çehresini değiştirecek açılımlar üzerinde duruldu.

LTB Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak ve Lefkoşa Kaymakamlığı İlçe Müfettişi Songül Lakadamyalı görüşmede hazır bulundu.

HARMANCI: “BİRLİKTE ÇALIŞABİLMENİN ÖNEMİNE İNANIYORUZ”

Bakan Ataoğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Harmancı, Lefkoşa adına birlikte çalışabilmenin önemine inandıklarını vurguladı.

Harmancı, kanalizasyon hatlarında birtakım durumlar nedeniyle oluşan çevre kirliliği sonucu tıkanmalar yaşandığını, bu konuda önlem alınabilmesi için Turizm ve Çevre Bakanlığı ile işbirliği halinde adım atmak istediklerini ifade etti.

Mehmet Harmancı, Avrupa Birliği’nin desteklediği kanalizasyon ana taşıyıcı hattın yenilenmesi projesinde tüm detayların tamamlanması için çalıştıklarını ve 1 ay kadar bir zamanları bulunduğunu, bu konuda Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin de birçok benzer toplantılarda yer aldığını ifade etti.

“SURLARİÇİ TURİZM ADINA ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER”

Turizm adına Surlariçi’nin büyük bir değer olduğunu, bu konuda sürdürdükleri yayalaştırma projesini detay vererek aktarmak istediklerinin belirten Harmancı, Beyaz Yasemin projesi ile sertifika alan işletmelerin turizm haritalarında yer alması taleplerini de iletmek istediklerini sözlerine ekledi.

ATAOĞLU: “BAŞLATILAN PROJELERİN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise daha önce bakanlık görevi yürüten Mehmet Harmancı’nın Lefkoşa için fırsat, kendileri ile uyumlu çalışma adına bir kolaylık yarattığını ifade ederek sözlerine başladı.

Lefkoşa’nın başkent olması itibarı ile büyük önemi bulunan bir şehir olduğuna vurgu yapan Ataoğlu, başlatılan projelerin devam ettirilmesi, sürdürülebilir yönde adımlar atılmasının öneminin büyük olduğunu, kendilerinin de bu bakış açısı ile ilerlediklerini söyledi.

Ataoğlu, turizm haritalarında yer alabilecek detaylar konusundaki düşüncelerinden dolayı Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı’ya teşekkür ederken, kendilerinin de bu alanda oluşturdukları çalışmaları paylaşarak, yakın bir zamanda Lefkoşa’nın kültür turizminde çok önemli bir alternatif turizm ürünü olacağını belirtti.

“Turizm, çevre ve şehirciliği bir bütün olarak görerek adım atmak istiyoruz” diyen Bakan Ataoğlu, kısa sürede yaptığı önemli çalışmalar nedeni ile Başkan Harmancı’yı tebrik ederek sözlerini noktaladı.