Ordu’da resmi temaslarda bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yımaz’ı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yımaz ziyarette, iki ülke arasında yıllardır devam eden ikili ilişkilere dikkat çekerek, Ordu ile başlayan KKTC tanıtım çalışmalarından son derece mutlu olduklarını, yavruvatan ve anavatan arasındaki ilişkilerin kendileri açısından son derece değerli olduğunu kaydetti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yımaz, tarihsel olarak birbirine yakın 2 toplumun böylesine bir birliktelik içinde olmasının son derece doğal bir süreç olduğunu da sözlerine ekledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tanıtım sürecinin başarıyla Ordu ili ile başlamasının 2 ülke arasındaki kardeşlik bağları ile daha da güçleneceğini belirtti.

TİCARET ODALARI

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Ordu Ticaret Odası’nı da ziyaret etti.

Bakanı Ataoğlu’nun ziyaretinde, T.C. Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin ve KT Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros hazır bulundu. Ziyarette birlikte ve ortak projeler ile yeni bir adım atılacağı açıklandı.

Ortak fikir paylaşımı ile yeni atılımların mümkün olduğuna değinen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet ikili ilişkilerin önemine bir kez daha değindi.

Ordu Ticaret Odası Başkanı Servet Şahin’in ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapacağını söylemesi de memnuniyetle karşılandı.

Plaket ve hediye takdiminin ardından, Bolu Valisi İrfan Balkanlığolu’nun KKTC heyeti için verdiği akşam yemeğine geçildi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Ordu Sanat Merkezi’nde saat 10.30’da başlayacak “Ordu ili KKTC Tanıtım Etkinliği” açılışını gerçekleştirecek.