Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı’na (HESTOUREX) katılmak amacıyla gittiği Antalya’da turizm örgütlerinin temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB),Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yetkilileri ve Antalya turizmcileri ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile beraberindeki heyet, Antalya’nın önemli tatil merkezlerinden olan Belek’te, “Belek Turizm Yatırımcıları Birliği” (BETUYAB) ile yuvarlak masa toplantısına katıldı.

"BERABER BAŞARABİLİRİZ”

Belek bölgesinden yatırımcılar, otel yöneticileri ve BETÜYAB yönetim kurulunda bulunan turizmcilerle buluşan Bakan Ataoğlu, KKTC turizmini, yatırım sahalarını ve ekonomiyi anlattı.

Ataoğlu, “Antalya hiç şüphesiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezi. Bizim de Anavatanımız ve bir parçamız. Farklı ülkelerle turizm alanında yapılan gerek yatırım gerek turizm organizasyonlarında, size bir nefes kadar yakın, aynı dil, aynı din, aynı para birimine sahip KKTC’yi unutmayın. Bizlerle yakın temas kurun ve neler yapılabileceğini konuşalım. Buralardan neredeyse çıplak gözle görebildiğiniz ada, sizlerin de adası. Bizler sizlerin yatırım imkanlarını arttırmakla görevliyiz. Amacımız bir ve tek. Türk milleti olarak güçlü olmaktır. Bunu da beraber başarabiliriz” dedi.

“TÜRKİYE BİZİM EN ÖNEMLİ TURİZM NOKTAMIZ”

Ataoğlu, farklı coğrafyalardan turist çeken KKTC’nin en önemli turizm noktasının aslında Türkiye olduğunu dile getirdi.

Anadolu’yu gezerek, il il çeşitli tanıtım günleri ile KKTC’yi tanıtmak için yollarda olduklarına dikkat çeken Ataoğlu, “Türkiyemize çok yakın mesafede olan KKTC hakkında hala sağlıklı bilgiye sahip olunmadığını gözlemledik. Bu elbette üzücü ve son derece de düşündürücüdür. Bizler et-tırnaktan öteyiz. Yüreklerimiz bir atmaktadır. Ancak bu tanımlamaların da altını iyi doldurabilmemiz şarttır. Bilgi eksikliklerini gidermek, yanlış yorumlara fırsat vermemek için kendimizi anlatmaya ve Anadolu insanını mutlaka KKTC’yi görmesi için davet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Ataoğlu’nun turizmcilerle gerçekleştirdiği yuvarlak masa toplantısında, KKTC ile ilgili düşüncelerini, projelerini sunma imkanı bulan BETÜYAB (Belek Turizm Yatırımcıları Birliği) Yönetim Kurulu üyeleri de yeni turizm sezonu öncesi gerçekleşen bu toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ile de bir araya gelen Ataoğlu, ülke turizmine yönelik istişarelerde bulundu. Toplantıda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da hazır bulundu.

AYIK, FEDERASYONLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Türkiye Otelciler Federasyonu hakkında bilgi veren Başkan Osman Ayık, “Federasyonumuz, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Anadolu Turizm işletmecileri Derneği (ATİD), Batı Karadeniz Otelciler Derneği (BAKTOD), Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER), Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB) ve Kapadokya Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nden (KAPTİD) oluşan sekiz bölge derneğinin bir araya gelmesiyle kuruldu. TÜROFED’ in çatısı altında bugün 15 bölge dernek yer alıyor. 2005’de bin 547 olan TÜROFED üyesi derneklerin tesis sayısı, 2011’de bin 766’ya yükseldi. Böylelikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerin yaklaşık yüzde 60’ı TÜROFED üyesi” dedi.

“EMİNİM ÇOK FARKLI VE GÜZEL PROJELER ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Bakan Ataoğlu da, böylesi geniş yelpazeye sahip bir turizm örgütü temsilcisi ile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Sizlerin turizm deneyimleri ve iletişim ağları sayesinde eminim birlikte Türk milletinin menfaatine olacak işler yapabiliriz. KKTC’yi lütfen daha yakından tanıyın. Birlikte neler yapabilirizi daha geniş katılımlım toplantılarla masaya yatıralım. Eminim çok farklı ve güzel projeler ortaya çıkacaktır. Birileri bazen Türkiye üzerinde de senaryolar yazmaktadır. Biz birlik içinde bu senaryoları bozmaya da hazırız. Siyasi anlamda, dış güçler tarafından Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlardan en fazla şüphesiz turizm sektörü etkilenmektedir. Biz birlik içinde, Türk Milleti olarak her daim beraberiz. Bun oyunları da yine beraber bozacağız. Sizlerin yaptığı turizm faaliyetlerinde de KKTC’yi mutlaka unutmadığınızı da bilmekteyiz. Bunun en somut örneği, geçmişte Kuzey Kıbrıs otellerine yer vermeyen booking.com’a tepkinizi koymanızdır. KKTC otellerini çıkarırsanız biz de booking’de kalmayız demeniz son derece önemlidir. Sizlere bu anlamda KKTC hükümetinin bir bakanı olarak teşekkür ederim.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanlığı’na seçilen Erkan Yağcı’ya da başarılar dileyen Bakan Ataoğlu, “477 üyesi bulunan AKTOB’un, 135 Binden fazla oda ve 292 binden fazla yatak kapasitesi ile konaklama sektörünü temsil eden en büyük örgütlü yapılardan birisi olduğunu öğrendiğimde, sivil toplum örgütü olarak geldiğiniz nokta beni son derece mutlu etti. Güçlü birlikteliğiniz eminim ülke menfaatinde önemli rol de üstlenmiştir. Sizler gibi sektörün önemli temsilcileri ile buluşmaktan da memnun olduğumu belirtmek isterim. Sizlerin de KKTC için yapacağı çok şey olduğuna inanmaktayım. Zaten hali hazırda üyelerinizin bazılarının da Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapması bunun en somut göstergesidir” dedi.

AKTOB hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Erkan Yağcı ise, Bakan Fikri Ataoğlu ile birarada olmaktan mutlu olduğunu belirtti.