Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Tanıtma Platformu Başkanı Fikret Yıldız ile görüştü. 

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Ataoğlu’na bakanlık müsteşarı İsmet Esenyel ve özel kalem müdürü Kazım Türkan eşlik etti.

Açıklamada, Turizm Tanıtma Platformu Başkanı Fikret Yıldız’ın görüşmede yaptığı konuşmada, ziyaretten şeref duyduklarını söylediği belirtildi. Yıldız, birlik ve birliğin amaçları hakkında Ataoğlu’na bilgi verdi.

Yıldız, “Dünya Mirası Tanıtımı Projesi”ne Kıbrıs’ı da ilave etmek için çalışma başlattıklarını belirterek, KKTC’nin, Temmuz ayında yapılacak organizasyona dahil edilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Yıldız, bu çerçevede Turizm ve Çevre Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

1465301695.jpg

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da, Kuzey Kıbrıs için koydukları 2 milyon turist hedefini ikiye katlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Ataoğlu, Anavatan Türkiye vatandaşlarını ülkeye davet ederek, bu rakamı 5 milyona çıkarmak için plan ve projeler üzerine çalıştıklarını ifade ederek, büyükşehir belediyelerinde düzenlenecek “KKTC Tanıtım Günleri”nin yaz sezonunda şekilleneceğini kaydetti.

Bakan Ataoğlu, Turizm Tanıtma Platformu ve Turizm gönüllüleriyle işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını da vurguladı.

Ziyarette Yıldız’a Kıbrıs Türk kültürünü tanıtıcı Lefkara işi hediye takdim edildi.

Ayrıca Platform tarafından hazırlanacak kataloğa KKTC’nin de katılacağı konusunda hemfikir olundu.