Ceren ERCİH 

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Alsancak Belediyesi’nin projelerini aktaran Ataser, Mare Monte plajının özelleştirilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Mare Monte’nni halk ile özdeşleştiğini ifade eder Ataser, bir ortak nokta bulunup, halkında bu plajı kullanabilmesi için çalıştıklarını kaydetti. 

“MARE MONTE İLE HALKIMIZ ÖZDEŞLEŞTİ” 

Mare Monte’nin özelleştirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ataser, ‘Mare Monte ile halkımız özdeşleşti’ dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Orası ile ilgili bugünlerde bir soğuk çatışma vardır. bir uzlaşı çerçevesinde halkımızda orayı kullansın. Ya belediye orayı çalıştırır, Merit Yönetimi ile ortak bir çalışma yaparız. Halkımız da bu güzellikten yararlanmalı. Mare Monte Ada’nın en güzel plajıdır. Halkımız Mare Monte’yi kullanmak istiyor” 

“BİR ORTAK NOKTA BULALIM” 

Bir ortak nokta bulunabileceğine inandığını ifade eden Ataser, “Bir ortak nokta bulalım, kimse mağdur olmasın biz varız diyoruz. Bu halka bir çözüm üretelim ve halkın yanında olduğumuzu gösterilim” dedi. 

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTERİZ” 

Ataser, Alsancak Belediyesi olarak faaliyete geçirmek istedikleri projeleri de aktardı. Ataser, sözlerini şöyle tamamladı; “Eski plajın yan tarafında plajımız vardır. Bununla ilgili çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. Bunu da halkımıza açmak isteriz. Ilgaz Köyümüzde bulunan Milli Eğitim Bakanına ait bir yerimiz vardı. Buranın kullanımını almak için eğitim bakanımıza dilekçe verdik. Harabe halindedir biz bunu onarıp, halkımıza kazandırmak istedik. Karmi’den Ilgaz’a bir yürüyüş yolu projesini hazırladık. Bir cami projemiz vardı. bununla ilgili çalışmalarımızı yapmaktayız. Birkaç yer belirledik. Projelerimizin hepsini de bir aksilik çıkmazsa hayata geçirmek isteriz.”