Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Filistin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesi bizim milli meselemizdir” dedi.

Atasoy, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas la Ankara’da bir araya geldi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre Atasoy, Abbas’la görüşmesinde, Filistin ve Kıbrıs konularına değindi.

“Filistin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesi bizim milli meselemizdir” diyen Atasoy, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun, Kıbrıs Türk halkı ile Filistin halkının yıllardır vermekte oldukları mücadeleyi her zaman ve her yerde desteklemekte olduğunu belirtti.

Nezaket Emine Atasoy, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a, verdikleri mücadelede konfederasyon olarak yanlarında olduklarını ifade ederek, “İnanıyorum ki dünya, Filistin Devleti’nin bağımsızlığını kabul edecek ve tam bağımsız Filistin Devleti dünya devletleri arasında yerini alacaktır. Bizler, Türkiye sivil toplum kuruluşları olarak Filistin Devleti’nin bağımsızlığını bütün dünyanın tanıması için maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.