Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Ürdün Haşimi Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Amjad Adaileh ile Kıbrıs konusunu görüştü. Atasoy görüşmede, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının Ürdün tarafından desteklenmesini istedi. Atasoy, “Biz, bu mücadelesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkını asla yalnız bırakmayacağız. Aynı ilgi ve duyarlılığı Ürdün ve diğer Arap ülkelerinden de bekliyoruz” dedi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre Atasoy, Büyükelçi Adaileh’i ziyaretinde; Türkiye ile Ürdün arasındaki ilişkilerin, özellikle de ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesi yanında Kıbrıs konusuna da değindi.

Arap Devletleri Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fattah Naciri’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının vermekte olduğu haklı mücadeleyi Ürdün’ün desteklemesini isteyen Atasoy, Ürdün Krallığı ve diğer Arap ülkelerine bu konuda duyarlı olmaları çağrısı yaptı.

Rum tarafının müzakere masasından asılsız gerekçelerle kalktığını, Kıbrıs Türk tarafının ise karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşmaya varılması için iyi niyetini sürdürdüğünü ve Rum tarafını her fırsatta önkoşulsuz olarak masaya dönmeye davet ettiğini anımsatan Nezaket Emine Atasoy, “Bizler, özellikle Müslüman devletler olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bu haklı davasında desteklemeliyiz” dedi.

Bu arada konfederasyonun açıklamasında, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un, Ürdün Ankara Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla, Mart ayında Ürdün Haşimi Krallığı Kralı Abdullah ve eşi Kraliçe Rania el Abdullah’a bir ziyaret gerçekleştireceği ve bu ziyarette Kıbrıs konusunu da gündeme getireceği belirtildi.