Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Anıtı önünde saat 08.55’te gerçekleşen törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Coşkun Aydoğan, 2. Piyade Alay Komutanı Albay Vecdi İlke, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan törende, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Törende Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi Erol Çelik “Atatürk’ten Son Mektup” adlı şiiri okurken, Meslek Lisesi tarih öğretmeni Şengül Akçebel, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şengül Akçebel, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yılında kendisini anmak ve mirasına olan minnettarlığı ifade etmek için toplanıldığını söyledi.

Atatürk’ün vatanına ve yurduna bağlı, millet sevgisi tutku derecesinde olan, kendisini ülkesine adayan bir devlet adamı olduğunu belirten Akçebel, Atatürk’ün devrimlerini anlattı.

Tören Akçebel’in yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.