Gümrük Muhafaza ekipleri İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri iki operasyonda, valizler içindeki zulalardan yaklaşık bir Milyon TL değerinde 5.9 kilogram kokain ele geçirdi.

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce yürütülen Uyuşturucu Kaçakçılığıyla Mücadele çalışmaları sonucunda; Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin riskli olarak değerlendirdikleri ve Türkiye'ye geleceğini belirledikleri Ekvator doğumlu M. E. E. isimli yolcu bilgilerini Atatürk Havalimanı'nda görevli Gümrük Muhafaza Kaçaklık ve İstihbarat ekiplerine aktarması ile çalışmalar başlatıldı. Ekipler yolcuyu havalimanına gelişi ile birlikte takibe aldı. Yolcuya ait valizlerin ön kontrolünde, Narkotik Dedektör Köpeğinin tepki vermesinin ardından ekipler tarafından X-Ray taramasına yönlendirildi. Tarama esnasında valizde görülen farklı yoğunluklar detaylı olarak incelendi.

"HAVA İLE TEMAS EDİNCE BEYAZLAŞAN TOZ PARÇALARI"

Yapılan aramada, şahsın valizinin içerisinde bulunan; oyuncak ayının içerisine yerleştirilen kumaş kırıntılarında toz madde tespit edildi. Bunun üzerine valizdeki diğer eşyalarda detaylı olarak incelemeye alındı. Valizde bulunan üç çift ayakkabının taban astarlarında, valizin yan astar içlerinde ve tabanında Bulunan kumaş parçaları açıldığında burada da hava ile temas edince beyazlaşan toz parçaları görüldü. Oyuncak ayı, ayakkabı tabanı, valiz astarı ve tabanına emdirilme yolu ile saklanan toz parçacıklarının uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizinde kokain olduğu belirlendi. Yurda sokulmaya çalışılan kokainin bin 500 gram ve piyasa değerinin 300 bin TL olduğu öğrenildi.

Bir diğer operasyonda ise, Atatürk Hava Limanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ve Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından Türk Havayollarının Sofya - İstanbul seferini yapan uçağın yolcuları ile ilgili yapılan risk analizleri sonucu bazı yolcuların valizleri X-Ray taramasından geçirildi.

X-Ray kontrolü sırasında C.P. isimli yolcunun valizinde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Söz konusu valiz, sahibini tespit amacı ile izlemeye alındı. Sahibinin valizi almasının ardından izlemeyi sürdüren ekipler, yolcuyu gümrük çıkış kapısında Yeşil Hattı geçtikten sonra durdurdu. Valiz Narkotik Dedektör Köpeklerinin de tepki vermesi üzerine aramaya tabi tutuldu. Şüpheli bölümleri sökülen valizin taban bölümünde içerisinde toz madde bulunan paketler görüldü. Uyuşturucu Test Kiti ile yapılan ön analizde bu maddenin de Kokain olduğu anlaşıldı.

Yapılan tespitler sonunda, 20 paket içerisinde net ağırlığı 4 kilo 368 gram ve piyasa değerinin 650 bin TL olduğu belirlenen uyuşturucuya el konuldu.

İki olayda ele geçirilen toplam 5 kilo 868 gram uyuşturucu maddenin piyasa değerinin 950 bin TL olduğu ve mahkeme tarafından tutuklanan şüphelilerin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Maltepe Ceza ve Tutukevine teslim edildiği belirtildi.

Atatürk Hava Limanı’nda uyuşturucu operasyonu

Atatürk Hava Limanı’nda uyuşturucu operasyonu

Atatürk Hava Limanı’nda uyuşturucu operasyonu