Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda yapılan operasyonda 250 bin adet kaçak hap ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalarda tarifeli bir uçakla Çin'in Urumçi şehrinden İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen O.A. isimli Türk uyruklu şahıs risk kriterleri çerçevesinde değerlendirilerek takibe alındı. Gümrük işlemlerinin yapıldığı alanı geçtikten sonra X-ray cihazına sevk edilen şahsın valizleri şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine detaylı olarak arandı. Yapılan kontrolde valizler içerisinde yurda kaçak olarak getirilen 75 bin adet zayıflama hapı bulundu.

Bir diğer tarifeli uçakla Urumçi şehrinden ülkemize gelen Çin uyruklu iki şahıs ise, gümrük kontrol noktasını geçtikten sonra risk kriterleri çerçevesinde X-ray cihazına sevk edildi. Yapılan taramada şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine gerçekleştirilen aramada A.M. isimli yolcuya ait iki adet valizde 101 bin adet cinsel uyarıcı hap, A.R.'nin valizinde yapılan aramada ise 74 bin adet zayıflama hapı ele geçirildi.

İki olayda yakalanan hapların toplam piyasa değerinin 530 bin 500 TL olduğu belirlendi. Söz konusu olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Atatürk Havalimanı’nda ele geçirildi