Saldırının ardından artırılan güvenlik önlemleri kapsamında Atatürk Havalimanı'nda, Çevik Kuvvet, Özel Harekât, Güven Timleri Şube Müdürlüklerinden personeller görevlendirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerden "özel tim" oluşturulduğu ve bu timde görev yapan polislerin "terör" konusunda en üst düzey eğitim aldıkları öğrenildi.

Özel time bağlı polislerin ana caddede yol uygulaması yapacağı, ana giriş kapılarında ve tüm kapılar ile katlarda uzun namlulu silahlarla 24 saat nöbet tutacağı belirtildi.

Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli polislerin gün içinde attığı devriyelerin sayısının artacağı, Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 30 polisin havalimanında devriye atacağı bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise, 24 saat boyunca havalimanında "risk analizi" ve "profil değerlendirmesi" yapacağı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım saldırıyla ilgili güvenlik zafiyeti olup olmadığı sorularına, "Zafiyet yok"yanıtını vermişti. Ancak havalimanlarında ilave tedbirler alınacağını da söylemişti. Yıldırım, özellikle havalimanlarının girişlerinde ilave tedbirler alınacağını, özel yetiştirilmiş güvenlik elemanlarının artırılacağını da eklemişti.

Kaynak: AA