Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), devlet okullarına “üvey evlat” muamelesi yapıldığını ve eğitimin planlanamadığını savunarak, bunlara karşı “sessiz kalmayacağını” vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı eleştirerek, bakanlığın eğitimi planlamakta hata üzerine hata yaptığını savundu.

Bakanlığın öğretmen ihtiyacını planlayamadığını, ayrıca bu yıl Atatürk Öğretmen Akademisi’ne öğrenci almaktan vazgeçtiğini ifade eden Elcil, bu kararı eleştirdi ve bunun gerekçesini sordu.

“Atatürk Öğretmen Akademisi kapatılmak mı isteniyor?” diyen Elcil, eğitim ihtiyaçlarına yönelik ellerindeki verilerin, Atatürk Öğretmen Akademisi’ne bu yıl öğrenci alınmasının zorunlu olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Elcil, akademiye daha önce 25 kişinin alınacağının söylendiğini ancak bundan vazgeçildiğini ifade ederek, bunu “keyfi kararlar” olarak niteledi ve bu şekilde eğitimin yönetilemeyeceğini kaydetti.

Muhaceret affı ile ülkeye kaç kişinin ve öğrencinin geleceğinin düşünülmediğini ve değerlendirilmediğini ifade eden Elcil, özellikle Girne bölgesindeki okullarda öğrenci yığılmasının hat safhaya vardığını kaydetti.

Girne bölgesinde okul yapılması için ayrılan alanların “peşkeş” çekildiğini ve öğrencilere “barakalarda” eğitimin layık görüldüğünü savunan Elcil, “Devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapan, eğitimi planlayamayanlara karşı sessiz kalmayacağımızı vurgular, tekrardan uyarırız” dedi.