Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yıl dönümünde, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda anıldı. Her yaştan vatandaş Atatürk'ün hayata veda ettiği yatağa çiçekler bırakırken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci ölüm yıldönümünde 7'den 70'e vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı'na akın etti. Atat ürk'ün vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı'nda saat 09.05'te siren seslerinin duyulmasıyla saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri de tekne üzerinde Ata'ya saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan bazı vatandaşların okul önlüğü giydiği görülürken, ziyarete gelen vatandaşlar "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar attı.

OKUL ÖNLÜKLERİYLE ANMA TÖRENİNE KATILDILAR

Okul önlüğüyle anma törenine katılan Ahmet Erkan, "Biz 15 yıl önce kurulmuş bir derneğiz. Her farklı platformdan 67-68 kuşağı arkadaşlar biraraya geldik. Bölünmek ve parçalanmak istenilen Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü ahvalinin dünden gördüğümüz için böyle bir derneği kurduk. Kültürlerimizi yeniden yaşatmak için bir araya geliyoruz. Bir toplumun kültürü yoksa, o toplum batmaya mahkumdur. Türk milleti Kürt'ü ile, Çerkez'i ile, Laz'ı ile bir bütündür. Türklük dediğimiz şey bir kültürdür, bir inançtır" diye konuştu.

Çocuğuyla birlikte Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret eden bir vatandaş, "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Dünya üzerinde hiçbir lider yoktur ki ölümünün 77'nci yılından sonra bile bu kadar kalabalıkları sevgiyle kendine koştursun, emekleri bu kadar olsun. Bizim de en büyük ödevimiz Atatürk değerlerine kendi nesillerimize aşılamak ve taşımak. Biz de bugün 3,5 yaşındaki oğlumla bunun için buradayız" dedi.

ATATÜRK'ÜN ÖLDÜĞÜ YATAĞA ÇİÇEKLER BIRAKILDI

Törenin ardından vatandaşlar Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odayı ziyaret etti. Ziyaret gelen her yaştan vatandaş Atatürk'ün yatağına çiçekler bıraktı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette bazı vatandaşlar ağlarken, bazıları ise dua etti.

Yatağa çiçek bırakan bir çocuk, "Atatürk'ün anmak için geldim" derken, gözyaşlarını tutamayan bir kadın, "Hüzünlüyüz, Atatürk'ümüzü çok seviyoruz. Onun yatağını görmek için geldim. Bugün çok duygusalım. Hiçbir zaman ölmeyecek, kalbimizde ömür boyu yaşayacak" dedi.

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını

Atatürk’ün odasına ziyaretçi akını