Hüseyin Çiçek

İskele’de önceki gün Cumali Ulusu Elidemir isimli şahsın evininin kurşunlanması olayı ile ilgili tutuklanan zanlılar Osman Hordan, Serhat Sonar, Hasan Başkan ve Ahmet Tepeci dün İskele Kaza Mahkemesinde Yargıç Cenkay İnan’ın huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli Polis Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, 28 Mayıs 2015 tarihinde sat 02.30 sıralarında İskele Bahçeler’de sakin Cumali Ulusu Elidemir’e ait ikametgah ve ikametgahın önünde bulunan araca 9 mm çapındaki tabanca ile toplam 7 el ateş açıldığını söyledi. 

Tuluhan, olay yerinde yaptıkları incelemede 4 adet 9 mm çapındaki tabancaya ait boş kovan ile 3 adet deforme olmuş çekirdek bulduklarını belirtti. 

Tuluhan, yapılan tahkikat neticesinde zanlı 2 Serhat Sonar, zanlı 3 Hasan Başkan ve Zanlı 4 Ahmet Tepeci’nin, zanlı 1 Osman Hordan’ın azmettirmesi ile olay yerine gittiklerini tespit ettiklerini söyledi. 

Tabanca Serhat Sonar’ın evinde bulundu

Zanlı 2 Serhat Sonar ile zanlı 3 Hasan Başkan’ın kendilerine gönüllü ifade verdiğini belirten Tuluhan, zanlı 3’ün gönüllü ifadesinde olay yerine zanlı 2 ve zanlı 4 ile beraber annesine ait araçla gittiklerini itiraf ettiğini ancak kendisinin tabancayı görmediğini iddia ettiğini ifade etti. 

Zanlı 2 Serhat Sonar’ın evinde bir arama yaptıklarını anlatan Tuluhan, yapılan aramada olayda kullanıldığına inanılan 9 mm çapında bir tabanca ve 5 adet canlı mermi bulduklarını belirtti.

Olaydan önce bir kafeteryada toplandılar

Zanlıların olaydan önce bir kafeteryada toplandıklarını tespit ettiklerini belirten Tuluhan, konu kafeteryanın güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği ve ilgili kafeteryadan 10 kişinin ifadesine başvurulduğunu anlattı. 

Zanlıların toplandıkları kafeteryada giymiş olduğu elbiselerin incelemeye gönderileceğini belirten Tuluhan, aynı zamanda balistik inceleme de yapacaklarını söyledi. 

3 gün daha içerideler

Alınacak olan bir çok ifadenin de olduğuna değinen Tuluhan, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için mahkemeden zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı avukatlarının da tutukluluk süresine itirazı olmaması üzerine Yargıç Cenkay İnan soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.