Başbakan Ömer Kalyoncu, atıl kalmış inşaatlarla onlara hizmet veren tesislerin değerlendirilmesi amacıyla kurulan komitenin amacının, kayıp olan servetin yeniden ekonomiye kazandırılması olduğunu vurguladı.

Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan "Atıl Kalmış İnşaatların ve Bunlara Doğrudan Hizmet Veren Sanayi Tesislerinin Ekonomiye Kazandırılması Komitesi" ilk toplantısını bugün Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında Başbakanlık’ta yaptı.

Mehmet Başel Koordinatörlüğünde kurulan komitede, Devlet Planlama Örgütü, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, KKTC Merkez Bankası, Bankalar Birliği, Reel Sektör Danışma Kurulu ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği temsilcileri yer alıyor.

Bakanlar Kurulu'nun 10 Şubat 2016 tarihli toplantısında alınan karar çerçevesinde Başbakanlık bünyesinde kurulan komite, “Kıbrıs sorununun çözülme olasılığı ve inşaat imalat sektöründeki gelişme potansiyeli dikkate alınarak atıl ekonomik değer kapasite ve yatırımların yeni kaynak ve düzenlemelerle ekonomiye kazandırılması ve bu şekilde inşaat ve emlak sektörü üzerindeki olumsuz etkileri gidermeyi” amaçlıyor.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu, toplantının başında basına yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan komitenin, yarım kalmış inşaatların ekonomiye kazandırılması hedefiyle çalışacağını söyledi.

Kalyoncu, ülkede çok sayıda inşaatın çeşitli sorunlardan dolayı yarım kaldığını, bitirilemediğini ve ekonomiye kazandırılamadığını ifade ederek, komitenin bu çerçevede çalışacağını ve sorunları giderip ekonomiye kazandırılabilecek inşaatları tespit edeceğini kaydetti.

Ayrıca gerekli finansmanın sağlanması ve ekonomiye katkı sağlanması için girişim yapacağını anlatan Kalyoncu, bu sayede bazı iş adamlarının büyük bir yükten kurtulacağını, evleri alacak olanların mülklerine kavuşacağını ve bankaların da alacaklarını alabileceğini anlattı.

Kalyoncu, amacı atıl kalan servetin tekrardan ekonomiye kazandırılması olan komitenin, bu konulara çare bulmak ve kredi bulup önünü açmak için çalışacağını belirtti.