Ceren Ercih

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Mehmet Çakıcı, yeni yasama yılının eski hükümetlerden bir farkı olmadığını halkın ilk bir yıl içerisinde hükümetten icraat beklediğini kaydetti. Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu TDP Lefkoşa Milletvekili Çakıcı, gönlündeki adayın tecrübeli ve politik kimlik olarak nitelendirdiği Mustafa Akıncı olduğunu kaydetti. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) çetrefilli hiçbir yasaya dokunmadığını dile getiren Mehmet Çakıcı, “Mesela bir eşit işe eşit ücret yasası, göç yasası gibi. Halkıda mutlu edecek icraatlar de bulunmadı bugün KTHY mağdurları yine aynı şekilde mağdurlar. BRT çalışanları bugün yine eylemdeler” dedi.Bu dönemde ciddi bir değişiklik beklemediğine dikkati çeken Çakıcı, “Bizim toleransımız bu hükümete bitmiştir. CTP-DP hükümetine yeteri kadar şans verdik. Atımı getirin” ifadelerini kullandı. 

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın programda yaptığı açıklamalardan öne çıkan detaylar şöyle… 

“HALKI MUTLU EDECEK İCRAATLERDE BULUNULMADI” 

“Yeni yasama yılını bir önceki ile kıyas ederek konuşacağım. Geçmiş hükümete çok kızıldı, çok eleştirildi. CTP-DP hükümeti çok büyük iddialarla başa geldi. Bu başa gelen yönetim çetrefilli hiçbir yasaya dokunmadı. Mesela bir eşit işe eşit ücret yasası, göç yasası gibi. Halkıda mutlu edecek icraatlarda bulunmadı bugün KTHY mağdurları yine aynı şekilde mağdurlar. BRT çalışanları bugün yine eylemdeler.” 

“HAYAT STANDARTLARI AYNI” 

“Seçimin ilk yılı her zaman hükümetler için en rahat yıllardır. Seçim yakın değildir ve en çok icraatların yapılması beklenen yıldır. CTP-DP hükümeti halkı etkileyecek yasaları getirmedi ve yapmadı. Ülkedeki hayat standartlarını da değiştiremedi. Var olanı bile değerlendiremediklerini de gördüğüm zaman şimdi diyorum ki, bu anayasa değişikliklerini de herkes konuşuyor ama ben aslında bir şey beklemiyorum. Var olana da sahip çıkılamadığını görüyorum. O yüzden bu dönemde ciddi bir değişiklik beklemiyorum. Bizim toleransımız bu hükümete bitmiştir. CTP-DP hükümetine yeteri kadar şans verdik. Atımı getirin.” 

“HÜKÜMET KARARSIZ” 

“Bu hükümet karar veremiyor. Özellikle bunu CTP için söylüyorum. Mesela bir cumhurbaşkanı seçimlerini düşünün bir türlü karar veremediler. Sayın Talat çekilmeseydi daha da karar veremeyeceklerdi. CTP adına bakıldığında CTP başarısız bir seçim yaptı.” 

“MECLİSE TERAPİ MERKEZİ LAZIM” 

“Milletvekillerinin hitaplarında birbirlerine karşı dikkatli olması lazım. Komitelerde ve gündelik toplantılarda çok hakaret sözcükleri duyuyorum birbirlerinin sözünü kesen, birbirlerine saygı göstermeyen, düşüncelerini dinlemek yerine onlara tahammül edemeyen bir tavır içerisindeler. Bir milletvekilinin bir karakteri olur ve bu karakter davranış ve tavırlarıyla topluma örnek olur. Meclislerde bir öfke programı gerekir mi diye mecazi anlamda düşündüğüm oluyor.” 

“GÖNLÜMDEN GEÇEN AKINCI” 

“Sayın Akıncı geçmişte TDP’nin genel başkanlığını yapmış, TDP döneminde milletvekilliği yapmış tecrübeli bir politik kimliktir. Benim tercihim en baştan beri Sayın Akıncı’nın aday olmasıydı. Tüm partili liderlerimizin gönlünde Sayın Akıncı’nın adaylığı hep vardı. Bugünde o adaylığı gerçekleştiriyor. Kısmet bugüneymiş. Gönlümüzden geçen Akıncı’nın kazanmasıdır. TDP son yıllarda çok uğraştı çok emek sarf etti. Akıncı kimliğinde bu emeklerle örtüşünce bugün bir başarının yakalanmasını ciddi bir ihtimal olarak görüyorum.”