Kuzey Kıbrıs'ın en acı katliamını yaşayan Atılar Köyü sakinleri isyan noktasında geldi.

14 Ağustos 1974'te Rum tarafından kanlı bir vahşete tanık olan Atılar Köyü sakinleri 42 yıldır köylerine karşı olan duyarsızlıktan şikayetçi oldu. Köy sakinleri köylerinin sadece 14 Ağustos'ta hatırlanmasından rahatsızlık duyuyor.

Atlılar Şehitler Köyü sakinleri duydukları rahatsızlığı yazılı açıklamayla dile getirdiler.

Atlılar Şehitler Köyü sakinlerinin açıklaması şöyle:

"14 Ağustos 1974 Tarihinde Rumlar tarafından hunlarca saldırıya uğrayıp yaşlı çoluk çocuk demeden şehit edilen bir küçücük bir Türk köyüydü Atlılar köyü. O zamanın gençleri mi? O zamanın gençleri Rumlar tarafından Gülseren kampına esir alındı ve köylerine döndükleri zaman ailelerinden kimseyi bulamadılar, bu durum karşısında köylerini terk etmeyip hiçbir siyasi ve devlet yetkililerinden destek görmeden kendi yağlarında kendi ciğerlerini kavurdular küçücük köyde 42 yıldır.

Atlılar köy sakinleri de kendi evlatlarının köylerini terk etmeyip burada yaşamaları için kırsal kesim arsası verdiler ve çoğu gencimiz büyüklerinin fikirlerine uyup köye evlerini yaptılar diğer gençlerimize de 2. Etap arsalar 2013 yılında dağıtıldı fakat dağıtılan arsaların ne gidilecek yolu ne de alt yapısı vardır. Bir yandan dedik ya  köylüler kendi yağı ile kendi ciğerini kavuruyor kimisi bahçecilik kimisi hayvancılık ile uğraşıyor fakat onlarında bahçelerine gitmek için ne düzgün ova yolu ne de hayvancıların verimli çalışması için mandıralar bölgesinde elektriği vardır. Bu zorlukların aşılması için gidilmedik yetkili makam kalmadı hep dile alışık ya da yapışık cevaplar TAMAM YAPACAĞIZ HALLEDECEĞİZ İLGİLENECEĞİZ gibi cevaplar aldık.

Bazılar mızın çocukları oldu köyde yaklaşık 18 çocuk var onların yolların içinde oynama gibi bir hakkı yoktur tehlikeli bir şekilde daha sağlıklı bir şekilde oyun parklarında oynamasını kim istemez hangi köyde park yoktur??

Yetkilileri mi !!! Yarın isterseniz onları görmek için köyümüze gelebilirsiniz o da 15 dakika 14 Ağustos 1974 de şehitlerimizi anmaya geliyorlar birde seneye görürüz. Seçim zamanı köyün nüfusu çok az olduğu ve gelmedikleri için görüp bir şey isteyemiyoruz. Ama şunu bilin ki hiçbir çıkar ve menfaat için sizden bir şey beklemiyorlar sadece çektikleri acıları hafifletmek ve köyün eskisi gibi canlı  cıvıl cıvıl olmasını istiyorlar.

Gelişip büyümek için sizde bu küçük köyü elinden tutun. (Atlılar Şehitler Köyü)"