Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  son yıllarda ülke ekonomisinde önemli yere sahip inşaat sektöründe hızlı bir büyüme olduğunu söyleyerek, bu alana yatırım kararı alanların devletin büyüme endeksine katkı sağladığını kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in davetlisi olarak ülkede bulunan Adana Ticaret Odası ve Esnaf Odası heyetlerini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, ilk sözü alan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’deki sivil toplum örgütleri ile bundan sonraki süreçte daha sıkı istişare edeceklerini ve istişarenin de ötesinde ortak zeminde iş yapabilme potansiyelinin yaratılması için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Sunat Atun da, inşaat sektörünün KKTC’de son yıllarda hızla ilerlediğini, bu alana yatırım yapanların sektörü ayakta tutuğunu ve bu bağlamda milli gelire de bu sektörün büyümesinin olumlu tesir ettiğini belirtti.

Atun, “Bu yıl, inşaat sektörünün; ekonomik performansın ve diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Sadece konut yapım ve satımında değil eğitim için ülkemize gelen öğrencilere yönelik olarak yurt inşaatlarında da belirgin bir artış var” dedi.