Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC halkının bütün ambargolara rağmen çalışarak, büyüyerek ilerlediğini kaydetti. Atun, "KKTC'de ana vatandan aldığı güç ile ekonomik olarak güçleniyor. Ekonomik olarak ilerledikçe siyasi statüsü de küresel olarak daha da genişliyor" dedi.

Atun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde düzenlediği olağanüstü genel kuruluna katıldı ve bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin dünyanın sayılı süper güçlerinin arasına girdiğini söyleyen Atun, KKKTC olarak kalıcı ve eşitliğe dayalı çözüm sürecinde var olduklarını belirtti.

Atun, şöyle konuştu:

"Barışçı elimiz her zaman açıktır. Görüşmelerin yoğun bir şekilde devam ettiği günlerde Güney Kıbrıs ve Yunanistan'dan daha keskin açıklamalar yapılmaya başlandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı geçen hafta 'Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğü olursa bu anlaşma olmaz.' dedi. Bende 'Ana vatanımın garantörlüğü olmazsa bu anlaşma nasıl olacak?' diyorum. Bugün Güney Kıbrıs'taki başpiskoposun demecini okuyorum. Mehmetçiği kastederek diyor ki 'İşgal kuvvetleri adadan çıkmazsa anlaşma yapmayız.' Mehmetçiğin adada varlığı demek, ana vatanımızın garantörlüğü, ay-yıldızlı bayrağın adada dalgalanması demek. Dedelerimin zamanında adaya getirilen bu şanlı ay-yıldız bizim kanımız üzerine düşmeden bu adadan çıkarılamayacaktır. Yoksa can güvenliğiymiş...Zaten faniyiz. mülkün sahibi malik olan Allah elbet bu canı vereceğiz. Bu toprak ecdaddan gelen topraktır. O yüzden ana vatanımızın ne garantörlüğünden ne Mehmetçiğimizden ne de şanlı bayrağımızdan taviz vermeye niyetimiz yoktur”