Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, adadaki armatörlük mesleğinin önemine dikkat çekerek, Türkiye- Kıbrıs arası roro ve yolcu taşımacılığının yüzde yüzünün Kıbrıslı Türk armatörlerin kontrolünde olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Atun, Kıbrıs Türk Armatörler Birliği heyetini kabulü sırasında yaptığı açıklamada, denizciliğin gelişmesi için destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Konuşmasında, uluslararası örgütlere üye olunarak birliklerin önlerinin açılması gerektiğine dikkat çeken Atun, Armatörler Birliği’nin hazırladığı yeni tüzük ile daha zengin ve güçlü bir sese sahip olacaklarına inandığını belirtti.

CANCURİ

Birlik Başkanı Mustafa Cancuri de, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’u, babası Ata Atun’un da fahri başkanı olduğu birliğin 6 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Olağan Genel Kurula davet etti.

Cancuri, Yönetim Kurulu olarak, birliğin geleceğinin önünün açık olması yönünde yapılan çalışmaları aktarmak amacıyla bu ziyareti yapmak istediklerine değindi ve amaçlarının, birlik faaliyetlerini en iyi şekilde devam ettirebilmek için birlik tüzüğünü yeni çıkacak yasaya uygun hale getirmek olduğunu kaydetti.

Bakan Sunat Atun’a, Birlik çalışmalarına gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Cancuri, armatörlük mesleğinin daha da geliştirilmesi yönündeki çabalarına devam edeceklerini belirtti.