Maliye Bakanı ve Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakan Vekili Birikim Özgür, yeni oluşturulan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na bağlı Hazine, Gümrük ve Para Kambiyo dairelerini bugün bakanlıktan düzenlenen törenle yeni bakan Sunat Atun’a devretti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özgür teslim töreninde yaptığı konuşmada, bir dönem ayni kabinede birlikte çalıştığı Sunat Atun’a yeni hükümette başarılar diledi. Özgür şöyle dedi:

“Sahip olduğu devlet tecrübesi ve ekonomi alanındaki birikimleriyle yine toplumumuza en iyi şekilde hizmet edeceğini düşünüyorum. Ülkemizde köklü reformlara ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçmekteyiz. Sayın Atun’a Ülkenin yapısal sorunlarını bilen ve tüm zorluklarına rağmen reformların arkasında duracak ekonomiyi büyütmek için yoğun bir çaba içerisinde olacağı bir görev dönemi olmasını dilerim.”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevini Birikim Özgür’den devralan Sunat Atun da, Birikim Özgür ile hem ekonomi bakanlığını hem de yeni dönemde ekonomi ve enerji bakanlığı olarak yapılanan bakanlığa maliye bakanlığından bağlanacak olan dairelerin devir teslimi için bir araya geldiklerini, Özgür ile önceki hükümet döneminde beraber çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun şöyle konuştu:

“Vizyon birliği içerisinde olduğumuza inanıyorum. Ekonomi ve Maliye bakanlıkları olarak gerek hükümette gerekse ortak projelerde uyum içinde çalıştık, ülkemizin ekonomik büyümesinin ihtiyaç duyduğu ortamın sağlanması adına yapılması gereken reform nitelikli icraatlar vardır ve malumdur, 2016 - 2018 Ekonomik Programı da bu reformları içermesi ihtiyacıyla önemlidir.

Ekonomi Bakanlığı'na yine ayni vizyonla yürütürken, Maliye’den devraldığımız, hazine, gümrük ve para kambiyo dairelerinde de yine kendisi zamanında ortaya koyulan disiplin anlayışıyla bakanlık görevini ifa etme kararlılığındayız.”