Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu’nu kabul etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuşan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Bakan Atun’a hayırlı olsun dileklerini iletti ve enerji politikalarının oluşturulması konusunda katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

KIB-TEK’in kalıcılığı için yeni politikalara açık olduklarını dile getiren Bıçaklı, alternatif enerjinin gündeme gelmesi gerektiğini anlattı ve bunu yaparken kurumun bu işten zarar görmemesini sağlamak gerektiğini belirtti.

ÖKSÜZOĞLU

EL-SEN Başkanlığına seçilen Umut Öksüzoğlu da sendika yönetimi olarak yeni bir vizyon ile yola devam etme kararlılığında olduklarını belirtti ve enerji politikaları oluşturulurken kendilerinin görüşlerinin alınmasını beklediklerini söyledi.

ATUN

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi başta olmak üzere yenilebilir enerjiye kadar birçok önemli konunun masada olduğunu ifade etti.

Bakan Atun “Enerjide çok dağınık bir yapı var. Öncelikle bu dağınıklığa son vermemiz gerekiyor. İşte bu yüzden Enerji Dairesini mutlaka oluşturmak ve enerji politikalarını uzun vadede planlamak istiyoruz” diye konuştu.