Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilleri güncel konuşmalarla ülke sorunlarını Meclis gündemine taşıyor.

ATUN

İlk güncel konuşmayı UBP Milletvekili Sunat Atun, “Ekonomik Konular” başlığı altında yaptı.

Ülkede çeşitli sektörlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Atun, Kooperatif Merkez Bankası’ndaki münhali “utanç tablosu” sözleriyle eleştirdi.

Atun, hükümetin geçmişte verdiği sözleri unuttuğunu, siyasetini “kandırmaca, yalan üzerine kurduğunu” savundu.

Hükümetin ömrünün sonuna geldiğini ileri süren Atun, “reform hükümeti olarak gelen bu hükümet mali ekonomik programı olmayan tek hükümet olarak tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönemlerden örneklerle hükümetin ekonomiye yönelik icraatları ve kendilerinin bu uygulamalara yönelik eleştirilerinden alıntılar yapan Atun, ödenemeyen kredilerin büyüklüğünün bankacılık sektöründeki büyümeden fazla olduğunu söyledi.

Atun, Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı bazı rakamlardan alıntılar da yaptığı konuşmasında, ödenemeyen krediler ve çek yasakları konusunda rekor kırıldığını öne sürdüğü bu hükümet döneminde açıklanan ekonomik büyüme rakamlarını eleştirerek “Halk daha fazla kandırılmasın” dedi.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, “Ülkemizdeki Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Cezaevi’ndeki madde bağımlılarının durumu” konusunda yaptığı güncel konuşmada, Kıbrıs’ın bölgedeki uyuşturucu trafiği noktasında olduğu ve bundan etkilendiğinin bilindiğini, üniversite öğrencileri ve turist akışı nedeniyle potansiyel de olduğunu anlattı.

Başbakanlık’a bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarına değinen Çakıcı, kullanıcıların hapishaneye gönderilmesinin olası zararlarından da bahsetti.

Çakıcı, uyuşturucu konusunda Türkiye’deki denetimli serbestlik uygulamasının örnek olarak alınabileceğini dile getirerek, Tufan Erhurman, Fikri Ataoğlu ve Ersan Saner ile birlikte denetim serbestlik kurulu oluşturulması yönünde çalışma başlatıldığını da açıkladı.

Cezaevi’ne uyuşturucu sokulması olayına da değinen Çakıcı, Cezaevi’nde narkotik köpeği varken bu olayın nasıl gerçekleştiğini sorguladı.