Ceren Ercih

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hayvan üreticilerinin eylemini değerlendirdi. Halkın eylemlere saygı duyduğunu bunun demokrasi için çok çeşitlilik olduğunu dile getiren Atun, hükümetin gördüğü tepkinin yalnızca üreticinin ücretinin ödenmesinden dolayı olmadığını belirtti. Hükümetin sözünü tutmadığını savunan Atun, devlet destekli sektörlerin bitap olduğunu ifade etti ve hükümetin, bu eylemde de CAS çalışanlarına uyguladıkları politikayı izlediklerini söyledi. Ada TV’ye açıklamalarda bulunan Sunat Atun, ‘insanların haklarını almak için ölme noktasına mı gelmesi gerekiyor, madem üç gün içinde sorun ortadan kalkacaktı bu insanların canıyla oynamaya ne gerek var’ dedi. 

“İNSANLARIN ÖLME NOKTASINA MI GELMESİ GEREKİYOR” 

Geçmişte CAS çalışanlarının yaptığı açlık grevinden de örnek veren Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun o dönemdeki tutumunun bugünkü tutumuyla aynı olduğunu vurguladı. Atun, şunları aktardı; “Geçmişte CAS çalışanları da bundan birkaç ay önce açlık grevine girmişlerdi. Ne zaman birkaç tanesinin artık sağlığı iyice bozuldu, şuurunu kaybedip hastaneye kaldırıldı o gece Başbakan eylem çadırlarına girip bir takım sözler verdi ve onlarında açlık grevi ortadan kalktı. Yani bu ülkede insanların ölme noktasına mı gelmesi gerekiyor?” 

“BİR ÜLKE BU KADAR SORUMSUZCA YÖNETİLMEZ” 

‘Böyle hükümet edilmez’ diyen Atun, ülkenin sorumsuzca yönetilmeye çalıştığını şu sözlerle iddia etti; “Böyle hükümet edilmez, böyle bir ülke bu kadar vurdumduymaz, bu kadar sorumsuzca yönetilmez. Hükümet etmek önce devlete sahip çıkmak ister. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve onu yöneten zihniyet zaten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne karşı olan bir zihniyettir.”