Eski Başbakan ve eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (DAÜ SAM) Başkanı Hakkı Atun KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’a verilen “Kızıl Elma Devlet Adamı Ödülü”nü bugün Denktaş Vakfı yetkililerine teslim etti.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından verilen ödülü  vakıf adına teslim alan Atun bugün saat 10.30’da Denktaş Vakfı’nda merhum Denktaş’ın kızı, Denktaş Vakıf kurucularından ve yönetim kurulu üyelerinden Değer Denktaş’a verdi. Etkinlikte, vakıf kurucularından ve yönetim kurulu üyelerinden Hilmi Özen de hazır bulunarak, konuşma yaptı.

ATUN

Hakkı Atun, ödülü teslim ederken yaptığı konuşmada kendisinin de üyesi olduğu TASAM’ın faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Kendisinin devlet adamlığını Denktaş’tan öğrendiğine işaret eden Atun, bu nedenle ödül için  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı önerdiğini kaydetti.

Etkinlikte Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’la olan anılarını da anlatan, Atun vakıf adına ödülü teslim almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZEN

Hilmi Özen de konuşmasında, ödül almaktan vakıf olarak büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Devlet kurmuş bir Cumhurbaşkanı olan Denktaş’ın aynı zamanda bütünleştirici bir lider olduğunu kaydeden Özen, temennilerinin Kıbrıs Türk halkının daha da bütünleşerek, anavatanla el ele daha iyi noktalara gelmesi olduğunu belirtti.

Özen, Atun’a, vakıf ve Denktaş ailesi adına teşekkür etti.