Eniz Orakcıoğlu

UBP'nin içinde bulunduğu durumu "Anlamakta güçlük çekiyorum" sözleriyle değerlendiren Atun,  şu anda parti içinde yaşananların, kendilerinin 9'lar Hareketi olarak  Eroğlu'na verdikleri muhtıranın yanında "Zemzem suyunda yıkanmış" kaldığını ifade etti.

Partideki depremin İrsen Küçük'le başladığını anımsatan Atun, "Parti içinde 4-5 tane genel başkan adayının olması mümkün değildir. İngiliz sisteminde grup içinde oylama yapılır ve gurup bir kişiyi genel başkan olarak seçer. UBP'de ise  tam bir kaos yaşanmaktadır ve gönlünde her başkanlık yatan aday olmaktadır” şeklinde konuştu

Atun, "Bu yanlış gidişe dur diyecek, parti dışında UBP’liliği yüreğinde taşıyan sağduyu sahibi insanların  ortaya çıkması ve grubu bir araya getirip nasihat etmesi gerekir. Yoksa parti tamamı ile dağılır ve yazık olur" dedi.

Deneyimi Siyaset adamı Meclis Eski Başkanlarından Hakkı Atun, UBP'nin bugün içinde bulunduğu durumu "Tehlikeli" olarak nitelendirdi. Yeni Bakış'a parti içinde yaşananları değerlendiren Atun,  sağduyu sahibi partililerin yaşanan krize mutlaka müdahale etmeleri gerektiği üzerinde durdu.

“Partinin çivisini çıkardılar”

 Atun, UBP'nin içinde bulunduğu durumu anlamakta güçlük çektiğine dikkat çekerek, “Parti içinde yaşananlar adeta UBP'nin çivisini çıkarmak anlamına geliyor.  Biz zamanında Sn. Derviş Eroğlu'na karşı başkaldıran bir gruptuk ancak bunu gayet ölçülü ve siyasi bir olgunluk içinde yaptık. Sn. Eroğlu da bizim bu hareketimizi hiçbir zaman şikayet konusu yapmadı. O günlerde parti içinde Parti Meclisinin konuyu incelemesini hatırlıyorum, bu parti içi disiplin bir göstergesiydi” dedi.

“Küçük zamanında parti depreme uğradı”

İrsen Küçük’ün zamanından itibaren partinin deprem yaşamaya başladığını vurgulayan Atun, “Bu konularda illaki Sayın Eroğlu’nun da çok sorumluluğu vardı. Sayın Eroğlu, parti içinde her noktaya gelmiş ve en uzun süre rekoru kırılamayacak bir şekilde hizmet etmiş bir kişi olarak bunları tahmin edip, o zaman bize karşı daha anlayışı olabilirdi, fakat daha sonra gelinen noktada parti içinde nüfusunu sürdürmek istemesi yanlıştı ve o yanlışlık şimdi bir hastalığa dönüştü. Kısacası parti içinde 4-5 tane genel başkan adayının olması mümkün değildir. İngiliz sisteminde grup içinde oylama yapılır ve gurup bir kişiyi genel başkan olarak seçer. Bu çerçevede tam bir kaos yaşanmaktadır ve partiye yazık edilmektedir” şeklinde konuştu

“Parti disiplini yoktur”

Ulusal Birlik Partisi’ne çok emek ve gönül verenler olduğunu belirten Atun, “İktidar, muhalefet kadar önemlidir. Muhalefet de iktidar kadar gereklidir. Dolayısıyla demokrasinin sağlıklı olarak yaşayabilmesi için ince düşünüp   ona göre hareket etmek gerekir. Herkesin sırasını beklemesi, kendini partiye ve halka kabul ettirmesi gerekir. Şimdi ise gönlünde aslan yatan herkes ben de adayım diyor. Bu şekilde parti disiplini olmaz. Parti disiplini ortadan kalkmıştır. Bizim muhtıra biçiminde başlattığımız bir hareketin şimdi zemzem suyu ile yıkanmış bir iç muhalefet olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“Kişisel çıkarlar en son gelmelidir”

Atun, sözlerine şu şekilde son verdi; “Bugün AK Parti’ye baktığımızda parti Türkiye üzerindeki hâkimiyetini parti içi oluşturduğu disiplin sayesinde devam ettirip sürdürebiliyor. Bu yanlış gidişe dur diyecek parti dışında UBP’liliği yüreğinde taşıyan sağduyulu insanların ortaya çıkması ve grubu bir araya getirip nasihat etmesi gerekir. Yoksa parti tamamı ile dağılır ve yazık olur. Denktaş’ın kurduğu ve 18-20 sene Sayın Eroğlu’nun yönettiği bir parti bu gidişle tarihe karışır ve sağ görüş zayıflar. Kısacası bu konularda kişisellik söz konusu olamaz, devlet adamlığına ihtiyaç var ve partinin bütünlüğüne düşünmek var. Kişisel çıkarlar en son gelmelidir. Bizi de UBP yetiştirdi ve parti üyelerinin bizi dinlemesini temenni ediyorum, UBP’nin hakkını vermek lazım.”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi