Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Atun, ziyarette yaptığı konuşmada, Bakanlığın görevinin ülkede yatırım ortamının iyileştirilmesi, milli gelirin yükseltilmesi ve üretim kapasitesinin artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sektörde rekabet edilebilirliği sağlamanın önemine işaret eden Atun bu konuda yarım kalan projelerin hızla tamamlanacağını dile getirdi. Atun şöyle devam etti:

“Bakanlığımızın uyguladığı programlar var. Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulundan onayını aldığımız hibe projemiz vardı. Hibe projesine de 5 milyon TL’lik bir kaynak geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda onaylanmıştı. Hibe projeleri yarı yarıya öz kaynak gerekliliğini yarı yarıya da Devletin hibe katkısını öngördüğünü varsayarsak 5 milyon TL’lik hibe kaynağı 10 milyon TL’lik yatırıma dönüşecektir.”

Atun yeni ihracat alanları konusunda ve özellikle Güney Kıbrıs piyasasına girme yönünde çalışmaları olduğunu da vurguladı.

1442404946.jpg

ÇIRALI

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da, Atun ile çalışma toplantısı gerçekleştireceklerini; gündemlerinde Yeşil Hat Ticareti’nin geliştirilmesi, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi, taş ocakları konusu, organize sanayi bölgeleri ile ilgili yeni yasa çalışmaları ve Kuzey - Güney Kıbrıs fiyat araştırma raporu bulunduğunu belirtti.

Sanayi işletmelerine yönelik hibe programları konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyleyen Çıralı, hellim konusu çerçevesinde standartlara uygunluk ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi gibi konuları da görüşmek istediklerini kaydetti.