Yılmaz Yakar

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa’da Limanlar Dairesi Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, Serbest Liman ile Gazimağusa Liman Gümrüğü ve Liman İşçileri Şirketi’ni ziyaret etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gazimağusa Limanı’nın Kıbrıs ve Akdeniz’in  en önemli merkezi olmasını sağlayacaklarını vurguladı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da   ticaretin dışa açılan kapısı olan limandaki hizmetlerin devletin ve ticaret dünyasının beklediği standartlarda olmasının önemini vurguladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ziyaretleri sırasında Gazimağusa Baş Kılavuz ve Liman Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu.

İki bakan ziyaretlerde yetkililerden bilgi aldı.

ATUN: “ALTYAPIYLA İLGİLİ TETKİKLER YERİNDE YAPILACAK”

Limanların ülke ekonomisi ve ticaret açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, ticaretin dışa açılan kapıları olan limanlarda verilen hizmetlerin ticaret dünyası ve devletin beklediği standartlarda olmasının önemine işaret etti.

Atun, limanlarla ilgili dairelerdeki yönetici ve personelin görevlerini büyük bir özveri ve layıkıyla yaptıklarını kaydetti.

Bugünkü ziyarette altyapı ile ilgili tetkiklerin yerinde yapılacağını vurgulayan Atun, bunun sonucunda gereken adımların atılacağını belirtti.

Gazimağusa Linanı’nın her iki bakanlık için de büyük önem taşıdığını söyleyen Atun,  limanın mevcut durumunun iyileştirilmesini, veriminin artırılmasını ve çalışanların huzurlu bir ortamda çalışmasını sağlamak için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Atun, bugünkü ziyarette, geçen  haftaki sigara olayını da gündeme alarak, gereken tedbirlerin alınacağını vurguladı.

1468836600.jpg

DÜRÜST: “LİMANDA BİR SÜREDİR YATIRIMLAR DURAĞANLAŞTI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nı da ilgilendiren bir konu olduğu için Atun ile birlikte bugün Gazimağusa Limanı ve ilgili dairelerle kuruluşları birlikte ziyaret ettiklerini kaydetti.

Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile birlikte limanla ilgili  atılacak adımların daha  kalıcı ve reform nitelikli olabileceğini  söyledi.

Kemal Dürüst, KKTC Devleti’ne inanan hükümet ve bakanlıklar olarak ülkenin dışa açılan penceresi limanların da olmazsa olmaz anlayışıyla misyon üstlendiklerini belirtti.

1930’lardan  beri gelişerek bugünlere gelen limanda bir süredir yatırımların durağanlaştığına dikkat çeken Dürüst,  hükümet ve bakanlıklar olarak limanı daha çağdaş bir hale getirmek için güçlerini birleştireceklerinin altını çizdi

Bakan Dürüst,  1,2 kilometre uzunluğundaki Gazimağusa Limanı’nı  Kıbrıs adası ve Akdeniz’in en  önemli merkezi olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Dürüst, Serbest Liman’la ilgili de çalışmalar yapılacağını ifade etti.

1468836602.jpg