CTP-UBP Hükümetinde Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Su Anlaşması ve Projesinin; Kıbrıs Türk halkının gurur duyacağı bir proje olduğuna vurgu yaparak, “Bu proje; çok tartışılan CTP-UBP hükümetinin ülkeye bıraktığı en büyük kazanımdır” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısını” görüşüyor.

UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın ardından söz alarak, yıllardır aynı hikayeleri dinlediklerini, o yüzden aynı düzeye inemeyeceklerini ifade etti.

Bunun üzerine TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı yerinden, “Bana Meclis kürsüsünden hakaret edebileceğinizi, düzeysiz diyebileceğinizi mi sanıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Konuşmasına devam eden Atun, Meclis kürsüsünden hep şahsa itam yapıldığını, ispatı olmadığını “atın kalsın” mantığıyla hareket edildiğini, ancak bunun halkı ülkeyi bir yere getirmediğini ifade etti.

Bu projenin gurur duyulacak bir proje olduğunu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da bu projeyi taktir ettiğini ifade eden Atun, bu projenin geliştirilmesi için mücadele edileceğine eleştirilmesinin yanlış olduğunu işaret etti.

Demokrasinin işletilmesinin doğru olduğunu ama şahsı yıpratarak projelerin anlaşmaların bozulamayacağını, halkın bunu beklemediğini, halkın kendisine fayda eden icraatları desteklediğini ifade eden Atun, su konusunun gurur duyacağı bir proje olduğunu, bunun da çok tartışılan CTP-UBP hükümetinin ülkeye bıraktığı en büyük katkısı olduğunu vurguladı.

ÇAKICI

TDP Lefkoşa Milletvekili Çakıcı da söz alarak, kendisine sataşma yapıldığını, ancak Atun’un şahsı ve karakteriyle ilgili bir şey söylemediğini, ancak Atun’un “kendi düzeyine inmeyeceğini” söylemesi üzerine söz aldığını kaydetti.

Çakıcı, “Atun’un kendisine hakaret ettiğini” ifade ederek, başka konulara girmek istemediğini, ancak Atun’un “birden bire değişimlerini mi” konuşmasını istediğini sorarak, “Atun kardeşim benim düzeyimi sorgulamak senin haddin değil” dedi.