Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nden 200 milyon Türk Lirası civarında nakit kaynağın 9 farklı program altında KKTC'ye aktarıldığını açıklayarak, önümüzdeki günlerde esnafa yönelik programlar açılacağını söyledi.

Atun, Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda işbirliği yapıldığına işaret ederek bu iş birliklerinin sonunda hem iki ülkenin kazançlı çıktığını hem de bağların güçlendiğini kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu ve bürokratlarından oluşan heyet ile KKTC Esnaf ve Sanatkârlar Merkez Birliği Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğlu’nu ve Kıbrıs Türk Esnaf, Zanatkarlar Odası Yardımlaşma ve Teminat Kooperatifi Başkanı Hürrem Tulga’yı kabul etti.

Bakanlık toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede, TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı arasında 17 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara’da imzalanan "Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik İş Birliğinin Geliştirilmesi Konusundaki Mutabakat Zaptı” ile ilgili gelinen nokta ve eylem planları görüşüldü.

1475668822.jpg

SEYMENOĞLU

Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu Kıbrıs’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki ülke ilişkilerinin artarak devam etmesi için her türlü paylaşıma hazır olduklarını söyledi. 

Seymenoğlu “Beraberimizde teknik bürokrat arkadaşlarımız da var. Buradaki yapıyı inceliyoruz, neler yapılabilire birlikte karar vereceğiz ve Türkiye’deki esnaflara sağladığımız avantajları Kıbrıslı esnaflarımız içinde sağlayacağız” dedi.

ATUN

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ankara’da imzalanan "Esnaf ve Sanatkârlara Yönelik İş Birliğinin Geliştirilmesi Konusundaki Mutabakat Zaptı”nın ülke ekonomisine olumlu katkılarının görülmeye başlandığını dile getirdi.

Bazı konularda izlenecek yol haritasının da oluşturulmaya başlandığını söyleyen Atun,  Türkiye’de esnafa yönelik uygulanan teminat ve faiz destekli programların benzerlerinin KKTC’de de uygulanmaya başlandığı, imzalanan mutabakat zaptı ile modellerin geliştirilerek daha büyük ölçeklerde uygulanabilmesi adına çalışmalar yapıldığını anlattı.

Sadece bu yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla 200 milyon lira civarında bir nakit kaynağın 9 farklı program altında KKTC'ye aktarıldığını açıklayan Bakan Atun önümüzdeki günlerde benzer kaynakların esnaflara kullandırılacağını kaydetti.

1475668835.jpg