Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında ortak toplantı yapıldı.

Bakanlıkta Bakan Sunat Atun ve daire müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, sektörün sıkıntılarının ve Türkiye’den gelen bakanlarla yapılan toplantıların değerlendirildiği belirtildi.

Değerlendirme toplantısında, TC Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın geçtiğimiz günlerde KKTC’ye yaptığı ziyaret ele alındı. Bu çerçevede TSE ile işbirliği konuları ve Kalibrasyon Laboratuarı kurulması için çalışma başlatılması konusu görüşüldü.

Toplantıda, sanayi bölgelerinin yeniden düzenlenmesi, yeni organize sanayi bölgelerinin oluşturulması yönünde yasal hazırlıkların yapılması için çalışma başlatılması kararı da alındı.

Ayrıca, Kıyı Ticareti antlaşmaları, Teknopark Siteleri oluşturulması, süt sektörünün önündeki sıkıntılar, yerli üretimin korunması, Yeşil Hat ticaretinin geliştirilmesi gibi konularda da görüş alış-verişinde bulunuldu.

ATUN

Atun, değerlendirme toplantısının başında yaptığı konuşmada, “Bundan böyle sektör temsilcileri ile daha sık bir araya geleceğiz ve yol haritamızı birlikte oluşturacağız. Ülkede ekonomik çarkların yeniden hızlı ve istikrarlı bir şekilde dönmesi için ekonomik kalkınma hamlesini tamamlamamız gerekiyor. Bunu da sektörün önündeki sorunları yine onlarla birlikte çözerek gerçekleştirebiliriz” dedi.

ÇIRALI

KTSO Başkanı Ali Çıralı da, uzun zamandır bu türden toplantıların yapılmadığına dikkat çekti ve yeni hükümet döneminde Atun ile bir önceki bakanlığı döneminden kalan yarım projelerin tamamlanacağına inandığını söyledi.

Çıralı, “Türkiye’den gelen konuk bakanlarla yaptığımız toplantılarda bazı sıkıntıların ortadan kalkması için görüş-alışverişinde bulunmuştuk. Şimdi sayın bakanımızla birlikte bunun gerçekleşmesi için bir yol haritası oluşturacağız” dedi.