Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’de demokratik düzeni şiddet yoluyla değiştirmek amacıyla yapılan girişimi kınadı; Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

Bakanlık basın bürosu aracılığıyla açıklama yapan Atun, sözde darbe adı altında Türkiye’nin demokrasisine, devletine, seçimle yönetime gelmiş cumhurbaşkanı, başbakanı, hükümeti ve meclisine ve toplamında tüm ulusun istikbaline yapılan girişimi şiddetle kınadı.

Atun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle son yılların hükümetleri döneminde güçlenen kalkınma süreciyle, Türkiye ekonomisinin, küresel ekonominin yükselen ve parlayan bir yıldızı haline gelmesi bizleri ve tüm vatanperverleri sevindirdiği kadar, bazı çevreleri kaygılandırdığı bu vesileyle gözle görünür hale gelmiştir.

Halk temsiliyetinin esas olduğu demokratik sistemin varlığının bu girişim karşısında tek yürek halinde korunması, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve demokrasisinin yıkılmazlığını bir kez daha ilan etmiştir.

Güçlü Türkiye ekonomisi, G20 üye ülkesi olarak küresel ekonominin lider ülkelerinden birisi olmakla birlikte, Anavatanımızı Avrupa-Asya-Ortadoğu enerji hattında kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerinin belirleyici aktör devletlerinden de birisi haline getirmiştir. Türkiye ekonomisinin bu menfur sürecin menfi tesirlerine tabi olmadan, güçlü küresel pozisyonunu daha da güçlendireceğine olan inancımız tamdır.”

Sunat Atun, devletine, demokrasisine ve geleceğine şuurlu bir tavırla sahip çıkanları saygı ile selamladığını belirtti ve şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Atun, “Yüreğimizle, varlığımızla Anavatanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.