Gamze Pir Baykur

Yeni Boğaziçi köyünde ava kapalı mevsimde  kanuna aykırı şekilde avlanan ve ardından ise kendilerini uyaran iki polisi ciddi şekilde darp ettikleri gerekçesiyle Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu tutuklandı.

“Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde kullanma” ve “Ciddi Darp” meseleleri ile ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Karamanlı, Düzenli ve Gazioğlu aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Kendilerini uyaran polisleri darp ettiler…

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu’nun 13 Ekim tarihinde Yeni Boğaziçi Ambelia bölgesinde henüz tespit edilemeyen bir veya birden fazla ateşili silah ile sürücüsü henüz tespit edilemeyen fakat zanlı Fırat Gazioğlu’na ait GN 583 plakalı araç ile kanuna aykırı olarak ve ava kapalı bir zamanda tasarruflarında bulundurdukları ateşli silahlar ve patlayıcı maddeler ile av kovalayıp  ateş ettiklerini açıkladı. Olay esnasında ise konu bölgede ikamet eden Müfettiş Muavini Şevki Gürsoy ve İtfaiye Memuru Mehmet Soyman’ın,  ateş seslerini duymaları üzerine sesinin geldiği yere baktıklarını ve ova içerisinde bir projektör yardımı ile bir jipin av kovaladıklarını gördüklerini belirten Ursavaş, Şevki Gürsoy ve Mehmet Soyman’ın araçları ile konu yere doğru gidip jipi takip ettiklerini açıkladı. Ursavaş, konu jipin Yeni Boğaziçi Mandıralar bölgesinde zanlı Ali Düzenli’nin babası Servet Düzenli’ye ait mandıraya dönmeleri üzerine Gürsoy ile Soyman’ın da konu mandıraya gittiklerini ifade ederek, Gürsoy ile Soyman’ın araçlarından indikleri esnada zanlı Hasan Karamanlı, Ali Düzenli ve henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından ciddi şekilde darp edildiklerini açıkladı.

Mesele ile ilgili 4 av tüfeği emare alındı…

Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’nin ayni akşam, zanlı Fırat Gazioğlu’nun ise dün sabah tutuklandığını belirterek, zanlı Gazioğlu’nun ciddi darp ile bir alakası olmadığınısöyledi. Mesele ile ilgili olarak tüm zanlılardan el avuç izlerinin alındığını ve incelemeye gönderildiğini ifade eden Ursavaş, ayrıca mesele ile ilgili olarak 4 adet av tüfeği bulunarak emare alındığını, olay yeri olan Ambelia bölgesinde ise dün sabah Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından yapılan aramada taze kullanılmış ve kokusu olan 1 adet fişek bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak aranan kişilerin olduğunu, aranması gereken evlerin olduğunu ve bulunması gereken emarelerin olduğunu belirten Ursavaş, her 3 zanlının da yeni başlayan tahkikatın selameti açısından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Basına çirkin saldırı…

Mağusa Kaza Mahkemesi önünde görevini yapan ve zanlıların fotoğrafını çekmeye çalışan basın mensupları saldırıya uğradı. Basın mensupları engellenmeye çalışılırken bir basın mensubu darp edilerek fotoğraf makinesi ise hasara uğratıldı. Basın mensupları polise ifade vererek saldırgan Taşkın Öztemiz’den şikayetçi oldu. Öztemiz hakkında yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.