Av yasağı nedeniyle popülasyonu artan domuzlar, İzmir'in Selçuk ilçesinde gündüz vakti şehre indi.

Ekin tarlalarına ve meyve ağaçlarına zarar veren domuzlar, çiftçileri mağdur etti. En çok üreyen hayvan olarak bilinen domuzların popülasyonu, av yasağı nedeniyle bir hayli arttı. İzmir'in Selçuk ilçesinde gündüz vakti Küçük Menderes Köprüsü yakınlarında görülen hayvanların sürüler halinde gezdiği görüldü. Genelde gece geç saatlerde bu bölgede sık sık rastlanan domuz sürüleri gündüzleri ana yola kadar çıkmaya başladı.

Domuzların bir seferde 8-12 yavru doğurduklarını anlatan Selçuk Çiftçi Malları Koruma Derneği Hasan Turan, "Artık domuzlar insanlardan korkmuyor. Onlar sadece barut kokusu ve köpekten korkar. Ayrıca, Selçuk'taki tarımsal alanı tehdit ediyorlar. Çok geçmeden yetkililer tarafından gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda üyelerimiz çok tedirgin. Ekili mısır tarlalarının tohumlarını toprak altından dahi çıkarıyorlar. Meyve ağaçlarına zarar veriyorlar" dedi.

Selçuk Avcılar, Atıcılar ve Balıkçılar Kulübü Başkanı Mustafa Demircan ise şöyle konuştu; "Av yasağı dolayısıyla şu an avcılarımız domuz avına çıkamıyor. Bu yüzden domuzlar şehre kadar gelebiliyor. 17 Şubat'ta başlayan av yasağı 15 Ağustos tarihinde son bulacak. Ayrıca, aldığımız duyumlara göre bahsi geçen bölgeye kimler tarafından bırakıldığı belli olmayan evcil domuzlar olduğu söyleniyor."