İçişleri ve Çalışma Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Avcı Eğitim Komisyonu Atanma ve Avcı Eğitimi Tüzüğü kuralları gereği 2015 yılı ikinci eğitim döneminde verilecek eğitim; 12 Ekim’de gerçekleşecek.

Eğitim sonucu yapılacak sınavda başarı gösterenlerden 21 yaşını doldurmuş kişilere; “Av Ruhsatı Çıkarabilir Belgesi”; 18-21 yaş arasındaki kişilere ise “ Öğrenci Av Belgesi” verilecek.

Avcı adayı ile öğrenci avcı adayı olmak isteyenler 8 Ekim tarihine kadar Kaymakamlıklara veya Avcı Eğitim Komisyonu’na (Avcılık Federasyonu Binası) başvurabilecek.

Müracaat için dilekçe ile birlikte kimlik kartı fotokopisi, av ruhsatı almaya engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu raporu, (Ruh Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak- Burun- Bogaz Hastalıkları Ortopedi ve Nöroloji (Epilepsi) uzmanlarından alınacak ve avcılık yapmaya uygundur ibaresi yer alacak) iki adet vesikalık resim ve Polis Genel Müdürlüğü’nden sabıka kayıt belgesi gerekecek.

Öğrenci avcı adayları 18 yaşını doldurmuş, 22 yaşından gün almamış, avcı adayları ise 21 yaşını doldurmuş kişileri kapsayacak ve eksik evraklı müracaatlar işleme konulmayacak.

Eğitim 12 Ekim 09:00- 16:00 saatleri arası Atatürk Kültür Merkezi -Büyük Konferans Salonu’nda, sınav ise 13 Ekim saat 15:00’de Atatürk Kültür Merkezi -Büyük Konferans Salonu’nda yapılacak. 

Öte yandan, 1 Ağustos -  31 Temmuz 2016 dönemi av ruhsatı almak isteyen KKTC vatandaşları av ruhsatı harcı katkı payı ve karga başı karşılığında tüm İlçe kaymakamlıklarından av ruhsatı çıkarabilecek.

Yurt dışında ikamet eden KKTC vatandaşları ise yakınları aracılığı ile kaymakamlıklara başvuru yapıp av ruhsatlarını yenileyebilecek.