İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan 21 yaşını dolduran kişiler Av Ruhsatı Çıkarabilir Belgesi, 18 yaşını doldurmuş ve 21 yaşından gün almamış kişiler ise Öğrenci Av Belgesi almaya hak kazanacak.

Avcı eğitimine katılabilmek için 24 Temmuz’a kadar Kaymakamlıklara veya Avcı Eğitim Komisyonu’na başvuru yapılması gerekiyor.

Öğrenci Avcı olabilmek için 18 yaşını doldurmuş, avcı ruhsatı alabilmek için ise 21 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Avcı eğitimleri için başvurularda kimlik kartı fotokopisi, av ruhsatı almaya engeli bulunmadığına dair devlet hastanesi sağlık kurulundan alınacak rapor, iki adet vesikalık resim ve Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak Sabıka Kayıt Belgesi aranacak.

Eğitimler, 28 Temmuz Salı günü saat 09:00’da, 29 Temmuz Çarşamba ise saat 17:00’de Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi dört numaralı salonda yer alacak.

AV RUHSATI

Yeni av sezonu için av ruhsatlarının, Av Ruhsatı Harcı Katkı Payı ve Karga Başı ücretini ödeyerek tüm ilçe Kaymakamlıklarında çıkarılabileceği de belirtildi. 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak yeni sezon av ruhsatı 31 Temmuz 2016’ya kadar geçerli olacak.

Yurt dışında ikamet eden KKTC vatandaşlarının da yakınları aracılığı ile Kaymakamlıklara başvuru yapıp yeni av sezonu için av ruhsatı alabileceği ifade edildi.