Eniz Orakcıoğlu

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı, yeni yılı evden uzak geçirecekleri ve trafiğe çıkmak zorunda olanları Yeni Bakış aracılığıyla uyardı. Direksiyon başına geçecek olan sürücülerin alkol almaması tavsiyesinde bulun Avcı, “Aceleyle bir yere gitmek isteyebilirler ama bunun, hiç gidemeyecekleri manasına da geldiğini asla unutmasınlar” şeklinde konuştu.

“Geceyi karartmasınlar”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı, yeni yıl gecelerinin hepimizin istediği beklediği bir gece olarak kabul edildiğini söyleyerek, “Bu günü herkes, eğlenerek coşarak ve iyi yıl dilekleri ile geçirmeyi tercih eder. Ancak araçların yolda, içkilerin de masada olması bir başka tehlikeyi de beraber getirmektedir. Burada vatandaşlarımıza uyarımız, bütün geceyi karartmasınlar, ülkeyi yasa boğmasınlar ve ne mallarına, ne de canlarına zarar gelmesin. Bunun da yolu alkol almadan direksiyon başına geçmeleri ve sürat yapmamaları gerekiyor. Aceleyle bir yere gitmek isteyebilirler ama bunun, hiç gidemeyeceği manasına da geldiğini asla unutmasınlar” dedi.

“Alkol alanlar arka koltuğa otursun”

Avcı, sözlerine şu şekilde devam etti; “İçki satan yerlerin ve içki servisi yapan yerlerin de özellikle sürücülere alkolü vermemelerini, onları uyarmalarını da öneriz. Onlar da alkol satarak bu tür kazalara katkı koyduklarını unutmasınlar.  Bunun yanında bir arabada ehliyetli tek kişi değil birçok insan vardır. Bu kişilerden bir tanesinin alkol almaması ve direksiyon başına onun oturması gerekir. Alkol alanlar ise arka koltuğa oturması herkesin güvenliği için iyi olur. Herkese kazasız bir yılbaşı dilerim.”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi