İçişleri Bakanlığı, avcı eğitimi almak isteyen avcı adayı ile öğrenci avcı adayı kişilerin; 25 Temmuz’a kadar kaymakamlıklara veya Avcı Eğitim Komisyonu’na müracaat etmesi gerektiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, öğrenci avcı adayı ve avcı adayı kişilerin müracaatlarını dilekçeleri ile birlikte sunması gereken belgeler şöyle:

“Kimlik kartı fotokopisi, av ruhsatı almaya engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan alınacak rapor. (Ruh Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak- Burun- Boğaz Hastalıkları Ortopedi ve Nöroloji (Epilepsi) Uzmanlarından alınacak ve Avcılık Yapmaya Uygundur ibaresi yer alacak), 2 vesikalık fotoğraf, Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak sabıka kayıt belgesi.”

Öğrenci avcı adaylarının 18 yaşını doldurmuş, 22 yaşından gün almamış; avcı adaylarının ise 21 yaşını doldurmuş olması gerektiği kaydedildi.

Eksik evraklı müracaatların işleme konulmayacağı belirtildi.

EĞİTİM YERİ VE ZAMANLARI 

Eğitimler, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon: 3’te, sınav ise 28 Temmuz Perşembe günü (öğleden sonra) saat 17.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon: 3’te gerçekleştirilecek.

AV RUHSATI ALMAK İSTEYENLERE DUYURU

Öte yandan, yeni av sezonu için av ruhsatı almak isteyen KKTC vatandaşlarının; av ruhsatı harcı katkı payı ve karga başı ücretini ödeyerek 31 Temmuz 2017 tarihine kadar geçerli olacak av ruhsatını tüm ilçe kaymakamlıklarından çıkarabileceği duyuruldu.

Yurt dışında ikamet eden KKTC vatandaşlarının ise, yakınları aracılığı ille kaymakamlıklara başvuruda bulunup av ruhsatlarını yenileyebilecekleri kaydedildi.