Özge Kizir

Ulusal Birlik Partisi (UBP) dün Kurultay öncesi büyük buluşma gerçekleştirdi. Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, Pazar günü birçok delegenin ava gideceği düşünülerek, oy verme süresinin 08.00’den, 22.00’ye kadar uzatılması konusunda mutabakata varıldı.

Ulusal Birlik Partisi Başkan adayları dün partinin, Köşklüçiftlik’teki binasında toplandı. UBP Genel Başkan adayı Hüseyin Özgürgün, yapılan kurultayın birlik mesajı vereceğini ifade etti. Bazı adayların, oylamayı Cumartesi gününe alma teklifleri tüzüğe takılınca, Pazar günü yapılacak oylamanın saat 22.00’ye kadar uzatılması kararı alındı.

Hamza Ersan Saner: “Avcı arkadaşlardan fedakârlık bekliyoruz”

“Yapmış olduğumuz sağduyu çağrılarını başkan kaale aldı ve hepimizi bir araya topladı. Hep birlikte bir aile fotoğrafı alındı. O yüzden de tablonun bu olduğunu düşünüyorum. Sonuçta herkes UBP, bu başlangıç yarışında da bu partinin tüm adaylarının partiyi daha ileriye götürmek için yarıştığını çok net söyledim. Bundan sonra da böyle olacağını umuyorum. Cumartesi günü biz oylamanın yapılmasını arzu etmiştik. O konu bugün kabul görmedi. Çünkü Pazar günü av oluyor ve çok avcı arkadaşımız var. İradenin sandığa yansıma durumunda önemli olduğunu düşünüyorum. Olmadığına göre artık avcı arkadaşlarımızdan ciddi bir fedakârlık bekleyeceğiz. Çünkü iradenin sandığa yansıması için herkesin oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Ben inanıyorum ki ayın 1’inden itibaren herkes kol kola girecektir. UBP’nin daha ileriye gitmesi için, her ne kadar bazı bakan arkadaşlar farklı söylemlerde bulunsa da, biz inadına bu partiyi büyütmek için daha ciddi bir şekilde çalışacağız. Şimdiden seçimde herkese başarılar diliyorum.” 

Oğuz Ceyda: “UBP bir büyük ailedir”

“UBP bir büyük ailedir. Her ne kadar aramızda yarış olsa bile sonuçta hepimiz UBP’liyiz. Bu partinin ve halkımızın refahı noktasında görev talep ediyoruz. Dolayısıyla bu fotoğraf birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Bunu tabanın çok iyi görmesi gerekir. UBP parçalanacak diyen varsa işte bu fotoğraf onlaradır. Onun için ben arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik konusunda tabana da bu mesajı verdik” dedi.

Ersin Tatar:  “Katılım fevkalade önemlidir”

“Dün güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Divan başkanı İlker Edip ve her bölgeden değerli arkadaşlar divana yardımcı olarak gidecekler. 

Yüksek iradenin ortaya çıkabilmesi için katılım fevkalade önemlidir. Dolayısıyla keşke daha önceden ifade ettiğim gibi konuşmalar Cuma akşamı, Cumartesi de oylamalar olsaydı. Fakat Cumartesi konuşmalar, Pazar günü oylama olacak. Pazar günü av günüdür, yapılan toplantıda da defalarca bu durum ifade edilmiştir. Fakat öyle bir karar olduğu gerekçesiyle Pazar günü oluyor. Avcılarımızın gece geç saatte bile olsa gelip oylarını kullanmasını temenni ediyorum. Onun için buradan alınan kararda 08.00 – 22.00’a kadar oylama devam edecektir. Şu anda yapılan çalışmalarda bunun düzenlenmesi ve kaç sandığın kurulacağı konusunda ilk 50 sandık düşünülüyordu, biz en az 100 sandık olsun istedik. Çünkü hem genel başkan, hem de parti meclisi üyeleri seçilebilsin. Dolayısıyla sandığa giden kişi, genel başkan oyunu verdikten sonra 50 tanede her bölgeden parti meclis üyesi seçecektir. Bu durum zaman alacaktır. Bu nedenle 100 sandığın olması faydalı olacaktır. Bütün gelecek olan üyelerimiz mutlaka yanlarında kimlik kartlarını bulundursunlar.”

Nazım Çavuşoğlu: “Pazar günü 08.00 – 22.00 şeklinde bir mutabakat sağladık”

 “UBP’nin kurumsal yapısı içerisinde 4 aydır yapamadığımız buluşmayı dün divan için öneriler doğrultusunda yaptık. Divanda her bölgenin bir temsilcisi olacak şekilde bir mutabakat sağladık. Oy kullanma düzeninin nasıl olacağı ile ilgili konuşmalar yaptık. Maalesef Cumartesi günü oy kullanma teklifimiz yine dikkate alınmadı. Ancak Pazar günü 08.00 – 22.00 şeklinde bir mutabakat sağladık. Gözlemciler ve pusulaları verecek kişiler arasında da adayların temsilcileri olacak şekilde bir düzen kurulması için öneri yaptık. Bu durumda adaylar tarafından desteklendi. Süreç başladı hayırlısı olsun” şeklinde konuştu.