Federasyon’dan yapılan açıklamaya göre, önceki gün olağan genel kurulu gerçekleştiren KKTC Avcılık Federasyonu’nda yeni yürütme, ceza ve denetleme kurulları belirlendi.

Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Başkan Aysın Karaderi, Genel Sekreter Salih Akyüz, Genel Sayman Alpay Ebulak, Eğitim Asbaşkanı Tanju Eryüz, Üretim Asbaşkanı Veteriner Hekim Durmuş Aydın, Müsabakalar Asbaşkanı Nihat Aydener, Hukuk ve Sosyal İşler Sorumlusu Okan Eroğlu, Basın Yayın ve Propaganda Sorumlusu Deniz Gürgöze, Koruma Asbaşkanı Aytekin Bağcıer; faal üyeler: Mustafa Uzunsaf ile Remzi Beşiktaş.”

Ceza Kurulu “Avukat Hüseyin Atakara, Halil İbrahim Çoktan ve Hüseyin Olgun”dan, Denetleme Kurulu ise Mehmet Onurlu, Gültekin Kansu ve Mustafa Esev’den oluşturuldu.
  
KARADERİ “AVCILIK CAMİASI KAZANDI”

Başkan Aysın Karaderi yaptığı açıklamada, olağan genel kurulda birlik ve beraberlik içerisinde demokrasinin en güzel örneğini verdiklerini belirtti.

“Bıraktığımız ve planladığımız şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyen Karaderi, adaptasyon kümeslerinin genişletilmesi, depo ve sulukların artırılması, tüzük ile av ve yaban hayatı yasasının yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmaların süreceğini kaydetti.

Karaderi, özellikle eğitim avlaklarının yeniden yapılandırılması konusunda genç avcılara köpeklerini eğitim avlaklarında eğitmeleri için çalışmalar yapacaklarını; şubat ayında yaban hayatı çalıştayı düzenlemek için çalışma yapacaklarını belirtti.

KKTC Avcılık Federasyonu’nun tarihinde ilk kez bir kadının yürütme kurulunda yer aldığını belirten Karaderi, federasyona bağlı tüm kulüp, birlik ve yönetim kurullarına teşekkür etti.

1419860081.jpg