Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü (GAAK), kulübe ait keklik üretim tesisindeki kekliklerde, Avcılık Federasyonu’nun sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı ölümler yaşanmaya başladığını savundu.

GAAK’ın keklik adaptasyonu konusunda gerekli altyapısı ve imkanı olan kulüplere keklik teslimi yapma kararı aldığı da belirtildi.

GAAK Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Keklik Üretim Tesisi’nin maddi idamesi için GAAK’ın, Avcılık Federasyonu ile imzalanan protokol çerçevesinde katkı aldığı, ancak keklik üretimi konusunda bu yıl imzalanan protokole Avcılık Federasyonu tarafından uyulmadığı, dolayısıyla  Kulübü’nün ciddi zarar görmekte olduğu savunuldu.

Protokol gereği 8 haftalık olan kekliklerin Avcılık Federasyonu tarafından alınması gerektiği ancak alınmadığını, bundan dolayı kafeslerdeki aşırı yoğunluktan dolayı kekliklerde ölümler yaşanmaya başladığı kaydedilen açıklamada, bunun yanında doğaya bırakılma zamanı gelen keklikler için fazladan binlerce TL yem parası harcandığı ifade edildi.

Açıklamada, “Avcılık Federasyonu Başkanı Sayın Aysın Karaderi ve yönetiminin bu anlaşılmaz duyarsızlığı, Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü yanında, dolaylı olarak avcı camiasına da büyük zarar veriyor” iddiasında bulundu.

Merkezi Av Komisyonu’na Avcılık Federasyonu ile imzaladığı protokol gereği GAAK’a ödeme yapma çağrısı da içeren açıklamada, Avcılık Federasyonu’ndan da keklikleri alması istendi.

Açıklamada, keklik adaptasyonu konusunda gerekli altyapısı ve imkanı olan kulüplere keklik tesliminin GAAK tarafından yapılması kararı alındığı da duyuruldu.

GAAK’ın tesislerinin yaklaşık 15 bin keklik üretme kapasitesinde olduğu belirtildi.