Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Konuklara DAÜ hakkında geniş bilgiler veren Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün 36 yıllık geçmişi ile Kıbrıs adasının en köklü üniversitesi konumunda bulunduğunu ifade ederek, her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini vurguladı. DAÜ’deki öğrenci ve öğretim görevlisi profili hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Osam, 121 farklı ülkeden 20 bine aşkın öğrencinin bulunduğunu ifade etti.

DAÜ’de kültürler ve medeniyetlerin buluşması yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Osam, öğrencilerin birlik, beraberlik ve barış içerisinde eğitim aldıklarını vurguladı. Yaz Okulu’nda bin öğrenciye eğitim verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Osam, kampüs ve alt yapı olanakları ile ilgili de bilgiler verdi. DAÜ’nün kampüs, eğitim sistemi ve olanakları açısından etkileyici bir üniversite olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aşkın Asan, kendisinin henüz yeni göreve geldiğini ve Avrasya Üniversitesi’nin daha iyi noktalara gelmesi için ekibi ile çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Osam konuklara günün anısına Lefkara işi pano takdim etti. Söz konusu görüşmeye DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve İdari İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer de katıldı. 

dsc_0067-001.jpg