Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve KKTC Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi işbirliğinde “Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı Uygulamaları” konulu seminer düzenleyecek.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs ekonomisinin Avrupa Birliği uyum sürecine yönelik olacak seminer, 2 Mayıs’ta KTTO Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Seminerde açılış konuşmalarını; KTTO Başkanı Fikri Toros, AB Koordinasyon Merkezi’nden İzge Arısal ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Bölgesel Politikalar Daire Başkanı Kayhan Özüm yapacak.

Seminerde, 09:30-16:30 saatleri arasında, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı uzmanları Malların Serbest Dolaşımı, Gıda Güvenliği ile Veterinerlik ve Bitki Sağlığı başlıklı oturumlarda yer alacak.

Malların Serbest Dolaşımı başlığı altında genel ürün güvenliği, yapı malzemeleri, deterjanlar ve makine emniyeti/asansörlere ilişkin konular özel olarak ele alınacak.

Gıda Güvenliği oturumu sırasında ise özellike et ve süt işletmeleri masaya yatırılacak.

Günün son oturumu olan Veterinerlik ve Bitki Sağlığı başlığı altında ise canlı hayvan ve hayvansal ürün ithalat kuralları ile bitki ve bitkisel ürün ithalat kuralları incelenecek.

Seminerler, işletmelerin rekabet edebilirlik düzeylerini artırma ve dönüşüm sürecine hazırlıklı olunmasına katkı sağlama hedefiyle düzenli olarak yapılacak.

“Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı Uygulamaları” konulu seminere 29 Nisan saat 12:00’ye kadar [email protected] email adresine mail veya 05338296767 numaralı telefondan kayıt yapılabilecek.