Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de yapılan seçimlerden sonra yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı beklediklerini, gelecek dönemin ilişkileri daha da güçlendirme fırsatı sunduğunu belirtti.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Johannes Hahn, AB adına yaptıkları ortak açıklamada, seçimlerde görülen yüzde 86 katılım oranının "Türk demokrasisinin gücünün açık bir işareti olduğunu" ve bütün büyük partilerin TBMM'de temsil hakkı kazanmalarının "bilhassa önem arz ettiğini" ifade etti.

Açıklamada, "Yeni parlamento ve hükümetin hızla oluşmasını ve birlikte yakın çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki dönem, Türkiye-AB ilişkilerini daha da güçlendirme ve bütün vatandaşların menfaatine olacak şekilde işbirliğinin tüm alanlara genişletilmesinin ileriye götürülmesi için fırsatlar sunuyor" denildi.

Açıklamada, AB'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi'nin seçimlerle ilgili ilk raporunu beklediği de kaydedildi.