Avrupa’da barış ve birliğin öneminin vurgulandığı Avrupa Günü ile AB’nin çevre politikalarının gündeme getirildiği Yeşil Hafta Fuarı, geçtiğimiz cumartesi günü Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda AB üye ülke temsilcilikleri ve çevre örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti.

AB Bilgi Merkezi’nden verilen bilgiye göre, AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen etkinlik çok sayıda genç, eğitmen, öğrenci, sivil toplum örgütü aktivisti ve iş insanını ağırladı.

Bu yılki Yeşil Hafta’nın teması olan “Doğa ve Biyoçeşitlilik” konusu çeşitli çevre örgütlerinin ve AB üye ülkeleri temsilciliklerinin mesajları, başarı hikâyeleri ve projeleri ile gündeme getirilirken, yapılan konuşmalarda barış ve birliğin önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikte Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Alessandra Viezzer, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Basın Müşaviri ve Siyasal Analist Dr. Kezban Akansoy, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Erhan Erçin, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve AB Bilgi Merkezi Ekip Başkanı Pembe Mentesh açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Fuar kapsamında diğer etkinliklerse 29 Haziran Pazartesi günü AB Bilgi Merkezi’nde yapılacak “Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Paneli” ve 30 Haziran Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çevre temalı yarışmanın ödüllerinin verileceği ve AB çevre politikaları ile kazanan çalışmaların sergileneceği çevre temalı sergi olarak belirlendi.