Avrupa Komisyonu, “2016 Avrupa Gençlik Haftası” boyunca gençlere yönelik daha fazla eşit fırsatların sunulmasının önemini vurgulamak için, bazı liselerde bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yarın başlayacak olan toplantılar çerçevesinde 29 Nisan Cuma gününe kadar Güzelyurt, Yeni Erenköy, Girne ve Lefkoşa’da 5 lisede, yerel ve Avrupa genelinde gençlere yönelik fırsatlar tanıtılacak.

AB Gençlik Stratejisi’nin yanısıra, yerel ve Avrupa genelinde gençlere yönelik fırsatların tanıtılması hedeflenen etkinliklerde, gençlerin kendi bölgelerinde ve AB’deki fırsatlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilecekleri, çeşitli örgütleri temsil eden bilgi masaları yer alacak.

Bilgilendirme masalarında; Post Araştırma Enstitüsü, Yeşil Barış Hareketi, Sivil Alan, Hasta Hakları Derneği, SOS Çocuk Köyü, Diyabet Derneği’nin çalışmaları yanında, AB Bilgi Merkezi çalışmaları ve Avrupa Birliği’nin Burs ve İnsan Kaynakları Gelişim Sektör programını temsilen bilgiler sunulacak.

Toplantıda gençler, istihdam ve burs programlarının yanı sıra mesleki eğitim, staj imkânları, sivil toplum projeleri ve gönüllülük gibi konularda da bilgi alabilecek.

Toplantılarla,  2016 Avrupa Gençlik Haftası aracılığıyla, gençlerin sivil toplumda ve istihdam piyasasında yer almaya teşvik edilmesi hedefleniyor.