Avrupa Komisyonu Kıbrıs Ofisi, “Avrupa Birliği’nde Federal Devletler: Zorluklar ve Fırsatlar” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek.

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Bilgilendirme Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre 21 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantı Kıbrıs Türk Ticaret Odası Toplantı Odası’nda yer alacak.

Saat 11:00’de başlayacak olan toplantıda Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros birer açılış konuşması yapacak.

Ardından Kıbrıs Rum Müzakere Heyeti’nden  Mülkiyet Konusu Çalışma Grubu Başkanı Erato Kozakou Marcoullis “Farklı Modeller, Farklı Zorluklar” başlıklı bir sunum yapacak. Ardından Avusturya Büyükelçisi Karl Mueler “Avusturya Örneği: En iyi Uygulamalar” , Kıbrıs Üniversitesi’nden Niyazi Kızılyürek “Federal Kıbrıs’ın Tarihsel ve Siyasi Temelleri” ve son olarak da, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti’nden AB İşleri Çalışma Grubu Başkanı Erhan Erçin “AB Çatısı Altında Federal Kıbrıs: Kıbrıslı Türk Bakış Açısı” konulu sunumlar yapacak.