Avrupa Komisyonu, Kıbrıs’taki sivil toplum örgütlerinin üstlendikleri görev ve rollerini vurgulamak amacıyla 24-27 Şubat arasında “Aktif Sivil Toplum Haftası” düzenliyor.

Dört gün sürecek etkinlik 24 Şubat Salı günü saat 16.30’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde "Aktif Sivil Toplum IV hibe programı" kapsamında AB desteği almaya hak kazanan on sivil toplum örgütü ve ortaklarının projelerinin tanıtılmasıyla başlayacak.

Sivil toplum örgütleri projelerini anlatırken, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri projelere katılım sağlama konusunda bilgi ve fırsat edinecek.

25 Şubat günü, 15.30-18.30 saatleri arası Goethe Enstitüsü’nde çevre konulu belgesel gösterimleri ve tartışmalar, 26 Şubat günü ise insan hakları konulu belgesel gösterimleri ve tartışmalar gerçekleşecek.

Haftanın son günü olacak 27 Şubat Cuma günü 16.30-19.00 saatleri arasında Bedesten’de "Aktif Sivil Toplum V hibe programı" konusunda bir sunum gerçekleştirilecek.

Bu sunum kapsamında, hibe çağrısının içeriği, desteklenebilecek projeler konusunda bilgi verilmesini takiben, gölge oyunu ve folklor gösterileri sahnelenecek.

Etkinliklerin Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Türk toplumuna destek programınca düzenleneceği ve bu fondan karşılandığı da belirtildi.