Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis’in bugün Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Merkezi’ni ziyaret ettiği belirtildi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Kettis ve beraberindeki heyet Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran ve Hamit Aygün ile görüştü.

Ziyaret sırasında Avrupa Parlamentosu’nun çeşitli konulara yaklaşımları ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ele alındı.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, YKP’nin AP ile olan ilişkisinin eskilere dayandığını, Kıbrıs’ın AB üyesi olması sonrasında da Avrupa Sol Parti(EL) gözlemci üyesi olarak da Parlamentoyu takip ettiklerini, EL’in Avrupa Parlamenterleri aracılığı ile de AP’nin politikalarında taraf olunmaya çalıştıklarını aktardı.

Kanatlı, AP Kıbrıs Ofisinin bir sonraki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde daha etkin pozisyon alarak Kıbrıslı Türklerin seçimlerde seçme ve seçilme haklarının daha geniş zeminde hayat bulmasını sağlamalarını umduğunu da vurguladı.

1452701301.jpg

YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran da, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri YKP’nin perspektifinden aktardı.

Erken bir antlaşmaya ulaşma konusunda pesimist olduklarını söyleyen Durduran, günlük yaşamda görüşmelerin etkilerinin görülmediğini belirtti.

Durduran, iki tarafın uzlaşarak referanduma götürecekleri antlaşma metnini YKP’nin desteklemeye hazır olduğunu ama henüz uzlaşılacak bir metnin uzağında olunduğunu yapılan açıklamalardan anlaşıldığını da söyledi.